Olet täällä

Hei, uusi opiskelija

Riina Lumme | 20.06.2016

Tervetuloa yliopistolle! Täällä sinua saatetaan kutsua fuksiksi, pupuksi, fetukseksi, beaaniksi tai piltiksi, ja uusia sanoja ja lyhenteitä tulee vastaan joka päivä. Tästä ei kuitenkaan kannata hämmentyä, sillä opiskelijamaailman salat aukenevat kyllä sinulle tuota pikaa. Olet nimittäin saapunut osaksi yliopistoyhteisöä ja samalla liittynyt Turun yliopiston ylioppilaskunnan, TYYn jäseneksi.

Ylioppilaskunnan tehtävänä on helpottaa sinun ja noin viidentoistatuhannen muun opiskelijan elämää yliopistolla. Tätä toteutetaan aktiivisella edunvalvonnalla sekä monipuolisilla tapahtumilla, palveluilla ja eduilla, joihin kuuluu esimerkiksi edullinen lounas opiskelijaravintoloissamme. Tämän lisäksi ylioppilaskunta vaikuttaa kaupunkiin ja lukuisiin muihin sidosryhmiin, jotta opiskelijoiden elämä Turussa olisi mahdollisimman laadukasta.

Ensimmäisenä sinun kannattaa tutustua omaan tuutoriryhmääsi. Kanssaopiskelijat tarjoavat yhteisön, jossa tulet viettämään opiskelun lisäksi suuren osan vapaa-ajastasi. Monet läpi elämän kestävät ystävyyssuhteet solmitaankin heti ensimmäisten opiskeluviikkojen aikana.

Opiskelijaelämä ei suinkaan ole vain luennoilla istumista tai tenttikirjojen läpi kahlaamista, vaikka sitäkin saa aivan riittävästi tehdä. Yliopistoliikunta tarjoaa opiskelijoille edullisia ja monipuolisia liikuntavaihtoehtoja kunnon ja terveyden ylläpitämiseen. Lisäksi voit kiertää lukemattomissa kulttuuritapahtumissa ja osallistua opiskelijajärjestöjen toimintaan.

TYYn piirissä toimii yli 140 erilaista järjestöä, joihin kuuluu aine-, tieteenala- ja harrastusyhdistyksiä. Näiden joukosta löytyy valtava määrä erilaista toimintaa, josta sinäkin löydät varmasti mieleisesi. Järjestötoiminnassa tutustuu helposti uusiin ihmisiin ja oppii taitoja, joista luennoilla ei puhuta. 

Lisätietoja TYYn toiminnasta saat kotiisi tulleesta Uuden opiskelijan oppaasta sekä täältä verkkosivuilta  (www.tyy.fi). Myös tuutorisi on koulutettu monenlaisia tilanteita varten, joten kysy häneltä rohkeasti asiasta kuin asiasta. TYYn toimistolla Ylioppilastalo A:n pohjakerroksessa sinua palvelevat asiantuntijat ja hallituslaisemme, joilta voit kysyä neuvoa opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyvissä tilanteissa.

Ikimuistoista opiskeluaikaa!

Puheenjohtaja
Riina Lumme