Olet täällä

YTHS kehityksen kärjessä

Sami-Petteri Seppä | 04.10.2015

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) on onnistunut vuodesta toiseen saamaan hyvää palautetta opiskelijoilta.  Säätiön erinomaisuus piileekin siinä, että se pystyy tarjoamaan juuri meille opiskelijoille räätälöityjä terveydenhuollon palveluita.  YTHS on ottanut myös edelläkävijän roolin suomalaisessa terveydenhoidossa sähköistäessään palveluitaan. 

YTHS:llä on käytössä jo lukuisia sähköisiä palveluita ja repertuaari laajenee jatkuvasti.  Uusimpana avauksena YTHS aloitti seksitautien etätestauksen, joka on saavuttanut jo heti alkumetreillä kovan suosion.  Tämä on jälleen yksi osoitus, miten YTHS vastaa nopeasti opiskelijoiden tarpeisiin.   Opiskelijoiden onkin nyt äärimmäisen helppoa ja yksinkertaista testauttaa itsensä suoraan kotona.  Koko prosessi on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi juuri käyttäjän näkökulmasta:

  • Opiskelija kirjautuu YTHS:n sähköiseen palveluun joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
  • Kun saat paketin kotiisi, ota ohjeiden mukaan näyte ja lähetä näyteputki pakkauksessa mainittuun laboratorioon.
  • Kun testitulos on valmis, saat siitä ilmoituksen tekstiviestinä, jonka jälkeen voit tarkistaa tuloksen yths.telelab.fi.

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö on ottamassa tänä vuonna käyttöönsä myös uuden opiskelijaportaalin, jonka myötä sähköiset palvelut laajanevat entisestään.  Jo nyt varatun ajan tarkastaminen ja peruuttaminen onnistuu sähköisesti, mutta loppuvuodesta myös itse ajan varaaminen onnistuu suoraan sähköisen palvelun kautta. 

YTHS näyttääkin erinomaisesti esimerkkiä muille terveydenhuollon toimijoille digitalisaation edelläkävijänä.  Hyvällä suunnittelulla ja asiakaslähtöisellä asenteella sähköiset palvelut voikin integroida luonnolliseksi osaksi terveydenhuollon palvelupakettia. 

Kehitys kehittyy ja YTHS on pysynyt tässä kulussa erinomaisesti mukana.  Hyvä niin!

Tutustu YTHS:n sähköisiin palveluihin

Sosiaalipolitiikka
Sami-Petteri Seppä