Olet täällä

TYY sai kuusi uutta järjestöä – lähde mukaan järjestötoimintaan

Lauri Liljenbäck | 18.09.2015

Syksy on lähtenyt hyvin käyntiin. Kurssit ovat alkaneet, ensimmäiset opiskelijatapahtumat on käyty ja onpa mukaan mahtunut myös kansallinen edunvalvonnan tempauskin. Uudet opiskelijat ovat saaneet aine- tai tieteenalajärjestön kasteen ja lähes valmiita akateemiseen elämään haalareita ja viittoja odotellessa.

Opintojen alettua voi helposti unohtua kirjojen ja luentojen pariin jos on kesällä ehtinyt ladata akkunsa syksyn kursseja varten. On kuitenkin suositeltavaa viettää opiskelun ja mahdollisten töiden ohella rentouttavaa vapaa-aikaa. Yliopistoissa on ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä mukaan järjestötoimintaan.

TYYstä löytyy kliseeltä kuulostavasti mutta käytännössä hyvin totuudenmukaisesti "jokaiselle jotakin". Alkusyksy on täynnä tapahtumia ja parhainta aikaa tutusta opiskelijaelämän yhteisölliseen puoleen. Ei ole väliä, onko yliopistomaailma sinulle vielä uusi paikka vai oletko jo kandisi suorittanut – järjestötoiminta ei katso vuosikurssia eikä elämänkokemusta.

Järjestöissä oppii paljon

Järjestötoimintaan voi osallistua myös täysin oman mielensä mukaan: voi kiertää kaikki kokoukset ja lähteä hallitukseen, istua kerran vuodessa saunaillassa tai mitä tahansa siltä väliltä. Harrastusjärjestöt ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia, poikkitieteellisiä ja toivottavat kiinnostuneet innolla mukaan.

Järjestöissä toimimisessa parasta on yhdessä tekeminen, läheisyys ja itsensä toteuttaminen. Hieno puoli luottamustoimissa tai vain mukana olemisessa on se, että huomaamattaankin kehittää itseään ja oppii asioita samalla kun pitää hauskaa.

Yliopisto-opetus, harjoitustyöt ja tenttiin pänttääminen ovat vain osa yliopistoyhteisön tarjoamia kehittymismahdollisuuksia. Elämän kannalta järjestötoiminnasta saattaa saada jopa enemmän hyötyä kuin varsinaisesta opiskelusta. Valtaosa järjestötoiminta-aktiiveista on mukana vain siksi, että se on mukavaa, mutta lähes jokainen varmasti vastaisi kysyttäessä oppineensa paljon eikä vaihtaisi kokemuksiaan pois.

Tapahtumakalenterista ja uutiskirjeestä saat tietää tulevista tapahtumista

TYYn sivuilla on listaus järjestöistä. Näiden kaikille avoimia tapahtumia löytyy TYYn tapahtumakalenterista. Kalenterissa on monia ”Uusien iltoja”. Näissä tapahtumissa pääsee tutustumaan järjestön toimintaan, mutta muihinkin tapahtumiin sopii toki mennä tutustumaan.

Tapahtumakalenterin merkinnät näet myös viikoittaisesta uutiskirjeestä. Tilaa uutiskirje, niin tiedät mitä kampuksella tapahtuu.

Järjestöillä on tietysti myös omat tiedotuskanavansa, joista saat suoraan tiedon nimenomaisen järjestön tapahtumista. Yleisimmin käytössä ovat sähköpostilistat, mutta lähes jokaisella on myös sosiaalisen median tilejä tai ryhmiä. Myös ilmoitustauluilta löytyy paljon järjestöjen tapahtumien ilmoituksia.

Saimme yhteisöömme kuusi uutta järjestöä

Tänä syksynä myös kuusi uutta yhdistystä on ilmaissut kiinnostuksensa päästä TYYn järjestöksi. Nämä hyväksyttiin eilisessä TYYn hallituksen kokouksessa. TYYssä on nyt ilahduttavat 145 järjestöä.

Uudet TYYn järjestöt:

Matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden osallistavan improvisaatioteatterin speksin tuottamiseen keskittynyt HybridiSpeksi
Teekkariperinteitä ja yhteistyötä vaaliva Kolmeseiska
Eläinten oikeuksia ajava ja eläinoikeusaktiiveja kokoava Turun akateeminen eläinoikeusseura
Kampuksen videopeli- ja e-urheilukulttuuria edistävä Turun videopeliyhdistys
Tulevaisuuden tutkimuksen opiskelijoiden ainejärjestö Black Swans - Future Studies Students of Turku
Ainejärjestö Turun yliopiston folkloristiikan, kansatieteen ja uskontotieteen opiskelijain yhdistys Seita

 

Katso TYYn järjestöt ja hae mukaan

Kysyttävää järjestöistä?

► tyy-ay@utu.fi

 


Kuva Avajaiskarnevaaleilta

Alayhdistysvastaava
Lauri Liljenbäck