Olet täällä

#siksiopiskelen

Janika Takatalo | 07.04.2015

Alkuvuosi on ollut vauhdikas eduskuntavaalivaikuttamisen osalta. TYY on ollut aktiivisesti mukana valtakunnallisessa koulutuslupaus-kampanjassa. Kampanjan tarkoituksena on ollut nostaa koulutusta merkittäväksi vaaliteemaksi sekä muistuttaa päättäjiä koulutuksen merkityksestä suomalaisen yhteiskunnan kulmakivenä.

Me opiskelijat uskomme, että panostamalla koulutukseen panostetaan samalla Suomen tulevaisuuteen. Koulutuslupauksia tekemällä korjataan Suomen kurssi taas nousuun.

Koulutuslupauksia on ollut tarjolla neljä erilaista. Ehdokas on voinut sitoutua joko yhteen tai useampaan lupaukseen. Teemat ovat olleet maksuton koulutus, YTHS kaikille korkeakouluopiskelijoille, opintotuen säilyttäminen opintorahapainotteisena sekä koulutuksen julkisen rahoituksen turvaaminen. Lupauksia on kerätty ottamalla ehdokkaista kuvia lupauskylttien kanssa ja jakamalla kuvia sosiaalisessa mediassa.

TYYn hallitus on myös soittanut kaikki varsinaissuomalaiset ehdokkaat läpi, ja kertonut opiskelijoiden tavoitteista sekä kartoittanut ehdokkaiden mielipiteitä näihin. Lupauksia onkin tähän mennessä kerätty jo pelkästään Varsinais-Suomesta yli 40 ehdokkaalta, ja #koulutuslupaus-aihetunniste on tavoittanut sosiaalisessa mediassa yli miljoona suomalaista.

Vaaleja on tehty kampuksella näkyväksi viestinnän ja tapahtumien kautta. Julkiseen keskusteluun on osallistuttu myös paikallismedioissa. Kaikista näistä voit lukea ja katsoa lisää TYYn eduskuntavaalisivuilta.

Äänestämisen tärkeyttä ei voi ikinä korostaa tarpeeksi, mutta erityisesti nyt, kun koulutus ja opiskelijoiden toimeentulo saattavat olla uhattuna, kannattaa valita sellainen ehdokas, joka on valmis puolustamaan opiskelijoiden tavoitteita. Haasta ehdokastasi tekemään koulutuslupaus, mikäli hän ei sitä vielä ole tehnyt!

Miksi koulutuksesi on arvokasta?

Ennakkoäänestys alkaa huomenna 8.4.2015 ympäri Suomea. Helppo tapa on käyttää hyödyksi kampuksellamme Luonnontieteiden talo 1:ssä sijaitsevaa ennakkoäänestyspaikkaa.

Ennakkoäänestyksen yhteydessä lanseerataan Koulutuslupaus-kampanjan viimeinen osio, jossa kerrotaan päättäjille, miksi koulutus on arvokasta. Näiden kuvien avulla siivitetään opiskelijoiden tavoitteet Säätytalolle ja hallitusohjelmaneuvotteluihin.

Voit osallistua ottamalla itsestäsi kuvan, jossa kerrot, mitä yhteiskunnallista hyötyä koulutuksestasi mahdollisesti on tulevaisuudessa. Kuvan voi jakaa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa aihetunnisteilla #siksiopiskelen ja #koulutuslupaus. Opettajaopiskelija voisi esimerkiksi kirjoittaa ”opetan sun lapsia” ja yhteiskunta- /oikeustieteilijä voisi kirjoittaa ”rakennan oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa”.

Kampanja nytkähtää virallisesti liikkeelle 10.4., mutta oman kuvan voi halutessaan laittaa milloin haluaa. Mukaan kannattaa haastaa myös kaikki ystävät sekä esimerkiksi ainejärjestöt. Alla vielä allekirjoittaneen valtio-opin opiskelijan koulutuslupaus.

Janika Takatalo haluaa luoda uusia poliittisen osallistumisen muotoja

Mitä sinä haluat tehdä?

Varapuheenjohtaja
Janika Takatalo