Olet täällä

Se on Vappu ny!

Jesse Huovinen | 27.04.2015

Vaalit ovat ohi ja yksi kevään suurimmista ponnistuksista toimiston osalta on takanapäin. Olen huomannut viettäneeni aikaa toimistolla paljon enemmän kuin olisin uskonut vuoden alussa, mutta aika on ollut sitäkin antoisampaa. Olen oppinut itsestäni paljon ja antanut aikaani opiskelijayhteisölle. Vaikka vaalit ovat ohi ja linjapaperin päivityskin on toimiston osalta suurimmaksi osaksi taakse jäänyttä aikaa, ei voida jäädä laakereille makaamaan, sillä uudet haasteet odottavat.

Suunnaton määrä kansanedustajia antoi positiivista valoa koulutuksen rahoituksen säilymiselle ja oli opintojen lainapainotteisuutta vastaan. Lupausten antaminen ei kuitenkaan riitä, vaan ne täytyy myös lunastaa. Siksi onkin tärkeää, että jokainen meistä muistaa muistuttaa omaa kansanedustajaansa tai puoluettaan, mikäli annettuja lupauksia aiotaan tulevaisuudessa rikkoa. Kuten opintotukimielenosoitus muutama kuukausi takaperin osoitti, on meissä opiskelijoissa voimaa, mikäli tarve sen vaatii.

Nyt on vielä aika näyttää omat taitonsa kevään viimeisten tenttien osalta ja laittaa kevään kurssit pakettiin. Sen myötä voi hyvillä mielin kirmata kesän viettoon ja nauttia ansaitusta lomasta. Ennen viimeisiä tenttejä on kuitenkin syytä nauttia yhdestä vuoden tärkeimmästä juhlasta, nimittäin Vapusta. Vappu, tuo suuri ja mahtava juhla, kokoaa ihmiset yhteen nauttimaan muiden seurasta ja lähestyvästä kesästä. Antaudu siis suosiolla Vapun hengen vietäväksi ennen kevään viimeisiä tenttejä ja ota kaikki irti opiskelijaelämästäsi. Oman Vappuni kohokohtia on ehdottomasti ylioppilaslakin saaminen päähäni. Kokoonnu siis kanssamme Taidemuseonmäelle 30.4. klo 17.30, kun ylioppilaat asettavat lakit päähänsä.

Toivotan kaikille hyvää loppukevättä ja railakasta kesää, miten ikinä sen aioitkin viettää. Se on Vappu ny!

Koulutuspoliittinen vastaava
Jesse Huovinen