Olet täällä

Tunnelmia TYYn vuosijuhlilta

Ilona Häsänen | 24.11.2014

Turun yliopiston ylioppilaskunnan 92-vuotista taivalta juhlistettiin 15.11. TYYn vuosijuhlilla. 

Juhla aloitettiin kaikille avoimella cocktailtilaisuudessa yliopiston päärakennuksella ja ensimmäisenä ohjelmassa oli ylioppilaskunnan sinfoniaorkesterin Collegium Musicum Turun kvartetti. Musiikkiesitys oli upea ja loi juhlatunnelmaa. Cocktailtilaisuudessa saimme kuulla esimerkiksi ylioppilaskunnilta ja alayhdistyksiltä tervehdyksiä. TYY sai myös lahjoja muun muassa vessapaperia ja mukeja ja etenkin lahjoituksia omiin kehitysyhteistyökohteisiimme. Kiitos muistamisista!

Cocktailtilaisuuden päätyttyä siirryimme yhteiskyydillä pääjuhlaan Kårenille. Pääpöytä ja liput saapuivat ja sitten saimmekin kuulla vuosijuhlatuottajamme Viliina Tolvasen tervetuliaissanat. Viliinalle kuuluu suuri kiitos vuosijuhliemme eteen tehdystä mahtavasta työstä. Kiitos myös loistaville ja viihdyttäville laulunjohtajille Riina Lumpeelle ja Tommi Penttiselle. Itse sain kunnian toimia juhlamarsalkkana.

Vuosijuhlilla saimme kuulla puheita ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jukka Koivistolta ja Puheen ylioppilaalle piti vuoden 2009 hallituslainen Vappu Nieminen-Pihala. Perinteisen juhlapuheen piti Linnateatterin taiteellinen johtaja, ohjaaja, käsikirjoittaja ja näyttelijä Petteri Summanen.

  

Turun yliopiston kuoro viihdytti meitä kauniilla laulullaan ja villitsi yleisönsä. Aikuisen naisen kohdalla koko juhlakansa keinui yhteiseen tahtiin. Vuoden 2012 TYYn hallituslainen Juha Laurila esiintyi yleisölle Eino Leinon juomalaulun esipuhujana.

 

Vapaassa sanassa lavalle nousivat Ville Valkonen, TYYH2004, Katri Korolainen, Heikki Isotalo, Jukka Vornanen, Mikko Mononen ja Matti Vähä-heikkilä. Hieman piti juhlamarsalkankin kopautella marsalkan sauvaa, jotta päästiin illassa eteenpäin. Puheiden jälkeen Soho Torwet aloittivat soittamisen ja sitten tanssittiin! Juhlaa jatkettiin jatkoilla musiikin, iltapalan ja skumpan kera.

Seuraavana päivänä koittikin ainakin järjestäjien odottama silliaamiainen. Sillis järjestettiin TYYn saunalla ja myös uimahalli oli käytössämme. Jazzia, uimista, saunomista, paljon ruokaa, paljon juomaa ja tietysti hattaraa.

Opiskelijakulttuurivastaava eli hattaravastaava haluaa kiittää kaikkia juhliin osallistujia vuoden parhaasta päivästä!

 

Opiskelijakulttuurivastaava
Ilona Häsänen