Olet täällä

Koponeuvostossa jaetaan ideoita ja intoa

Kukka-Maaria Wessman | 07.11.2014
Koponeuvostojen palautteet kannustavat hallituksen kopon motivaatioseinällä

Koponeuvostojen palautteet motivaatioseinällä muistuttavat päivittäin siitä, että teemme tärkeää työtä.

TYYn edunvalvonta tarvitsee motivoituneita ja ahkeria ruohonjuuritason tekijöitä, jotta hyvät käytänteet näkyisivät jokapäiväisessä opiskelussa. Toisaalta hallinnon opiskelijaedustajat ja alayhdistysten koulutuspoliittiset vastaavat tarvitsevat TYYltä välineitä parantaakseen opiskelijoiden asemaa omassa oppiaineessaan tai laitoksessaan.

Koulutuspoliittisen sektorin vuoden projekteista yksi tärkeimmistä ja palkitsevimmista on ollut uuden koulutuspoliittisen verkoston perustaminen. Kopon työtä pidetään yleensä yksinäisenä puurtamisena, joten ilahdun suunnattomasti joka kerta nähdessäni kymmeniä tiedon- ja tekemisen janoisia alayhdistyskopoja ja hallinnon opiskelijaedustajia. Koponeuvostoksi nimetty porukka valaa tapaaminen tapaamiselta uskoa siihen, että opiskelijoiden tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista, kun kiinnostuneet ja osaavat tyypit ajavat niitä yhdessä.

Tavoitteena on ollut päästä pois koulutusmaisuudesta ja passiivisuudesta. Koponeuvosto onkin toiminut nimensä mukaisesti yhdessä neuvottelevana ja kaikkiin suuntiin neuvoja jakavana porukkana. Tapaamisissa alayhdistysten koulutuspoliittiset vastaavat ovat saaneet vinkkejä TYYn koposektorilta ja toisiltaan, ja toimiston väki on kuullut arvokkaita kokemuksia laitoksilta ja oppiaineista.

Kopoja kun olemme, palautteen kerääminen ja hyödyntäminen ovat lähellä sydäntämme. Vuoden mittaan olemme kehittäneet tapaamisia saamiemme ehdotusten pohjalta. Tapaamisia on ollut noin kerran kahdessa kuukaudessa, ja ne rakentuvat yhden ajankohtaisen tai toivotun teeman ympärille. Kokoontumisia on pidetty vuoden aikana niin opetussuunnitelmista kuin yliopiston sisäisestä rahoitusmallistakin.

Kaipaisimme kuitenkin vielä palautetta siltä isolta porukalta, joka on tähän asti ollut hiljaa eli kaikilta teiltä, jotka ette ole tapaamisiin osallistuneet. Ovatko aiheet kiinnostavia?  Onko neljästä kuuteen paras ajankohta? Onko tapaamisista ollut helppo saada tietoa? Mitä haluaisitte käsitellä? Mitä kaipaatte oman edunvalvontatyönne tueksi? Kommentoi tähän tai lähetä sähköpostia tyy-kopo@utu.fi.

 

Koulutuspoliittinen vastaava
Kukka-Maaria Wessman