Olet täällä

Uusi lukuvuosi, uudet opiskelijat

Matti Vähä-Heikkilä | 14.09.2014

Fukseja, pilttejä, pupuja, fetuksia... Tuhatpäin uusia opiskelijoita telmii vanhempien tieteenharjoittajien vanavedessä ympäri kampusta, joka kesällä oli hivenen päässyt rauhoittumaan. Päivien hämärtyessä, illasta toiseen on taas saanut katsella ryhmiä kiertämässä aina vain kekseliäämmissä asuissa rastillisilla tai rastittomilla kierroksilla. On uskottava, että käsillä taitaa olla syksy, vaikka vielä lämpöisessä ilta-auringossa blogia saakin kirjoitella.

”Tunnettakoon meidät siitä, että ensimmäisen vuoden opiskelija on yliopistoyhteisömme tärkein jäsen.”

Rehtori Kalervo Väänänen lausui sanat kaksi vuotta sitten, ja on hienoa huomata, että koko kampus elää korkealla sykkeellä lukuvuoden alussa ammentaen uusista opiskelijoista lisää energiaa.  TYYn toimijat ja alayhdistykset satsaavat uusien opiskelijoiden vastaanottoon yliopiston eri tahojen kanssa yhdessä. Tapahtumien ja erilaisten tilaisuuksien kirjo on huikea. Onpahan varaa valita!

Laajempien ja isompien tapahtumien lisäksi TYY on jälleen järjestänyt uusille opiskelijoille tarkoitettuja kierroksia, joilla akateemisen maailman untuvikot pääsevät tutustumaan ylioppilaskunnan toimintaan ja tiloihin paremmin. Kierrokset ovat tavoittaneet tänä vuonna ennätysmäärän uusia opiskelijoita, ja välillä onkin ollut pienoisia haasteita löytää kaikkien kalenterisapluunoihin istuvia aikataulutuksia kierroksien vetovastuiden osalta. Onneksi pikaviestimet monissa eri kanavissaan ovat palvelleet ja kaikki on jälleen saatu hoidettua mallikkaasti.

Vielä yksi hatunnosto loppuun: suuri kiitos sadoille tuutoreille, jotka eivät välttämättä hahmotakkaan, kuinka tärkeää työtä tekevät yhteisön ja yksittäisten opiskelijoiden eteen! Liikaa paineita asettamatta: tuutorit saattavat vaikuttaa uuden opiskelijan koko loppuelämään - myös opiskeluajan ulkopuolelle. Hyvin on kyllä tuntunut menevän, kun kuulumisia on ehtinyt vaihtamaan eri koulutusalojen tuutoreiden ja uusien opiskelijoiden kanssa! Loistavaa!

(TYY-kierroksilta Instagramin maailmaan päätyneet kuvat. Seuraa ihmeessä: http://instagram.com/studentuniontyy )

Tuutorointivastaava
Matti Vähä-Heikkilä