Olet täällä

Tapahtumien kulisseissa

Ilona Häsänen | 25.05.2014

Kesän alkaessa tulee miettineeksi kulunutta kevättä. Opiskelijakulttuuritapahtumat ovat onnistuneet ja kiitokset niistä kuuluvatkin tapahtumien järjestäjille. Haluankin tällä blogilla tuoda esille tapahtumien kulisseja ja järjestäjiä. Tapahtumat tulevat ja menevät, mutta tuottajat ja Kulttuurisiipi jäävät helposti ilman kunniaa.

Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä

Ystävänpäivänä vietettyä vuosipäivää oli järjestämässä TYYn kanssa yhteistyössä Turun KY:n kulttuuri- ja perinnevastaava Anna Lamberg ja varapuheenjohtaja Otto Rouhiainen.

Anna ja Otto ottivat reippaalla otteella vastuuta tapahtuman järjestämisestä ja tapahtuma onnistuikin loistavasti. Coktailtilaisuudessa juhlimme sivistyneemmin ja illalla sitseillä vähän riehakkaammin. Olikin ilo tehdä töitä kokeneiden tapahtumien järjestäjien kanssa.

Otto Rouhiainen ja Anna Lamberg

Rusettiluistelu 

Uusia kavereita löytyi, luisteluromansseista en tiedä. Vaihtarit ainakin nauttivat jäällä luistelusta ja aurinkoisesta ilmasta. Tapahtuma järjestettiin yhdessä ÅAS:n, TUO:n, ja Noviumin opiskelijakulttuurivastaavien kanssa.

Fastlaskiainen

Laskiaisesta on jo tovi kulut. Silloin ei lunta ollut maassa, mutta vappuna saatiin sekin vahinko otettua takaisin. Lumenpuutos laskiaisena ei kuitenkaan osallistujia haitannut vaan mielikuvitus nousi uudelle tasolle.

Onnistuneen tapahtuman takana olivat tuottaja Tuomas Kristola ja TYYn, ÅAS:n, TUOn, ja Noviumin opiskelijakulttuurivastaavat. Pääosassa kuitenkin itse tuottaja, joka hoiti hienosti muun muassa luvat ja laskiaspullat (omnom).

Tämä turkulainen kulttuurituotannon opiskelija ja musiikkialan taitaja oli halukas nostamaan poikkitieteellisyyden tärkeyttä opiskelijayhteisössä. Fastlaskiaisen tuottaminen sopi Tuomakselle siis kuin hillo laskiaispullaan. Tuomas on jämerä tyyppi kunnianhimoisilla viiksillään. Tuomas viihdytti murteellaan ja slangisanoillaan.

Tuomas Kristola

TYYlikäs Vappu

Vapusta on vasta noin kolme viikkoa, mutta tuntuu, että siitä olisi jo ikuisuus (Oi Vappu, tule jo taas!). Vappu on opiskelijoiden riemujuhla, pääpäivä, H-hetki ja skumppapullojen poksautuspäivä. Tänä vuonna vappuaatto saatiin juhlia aurinkoisessa säässä, mutta vappupäivä olikin jotain aivan muuta.

Järjestäjille vapun aika ei ole niin huoletonta. Juhla on tärkeä kaikille opiskelijoille ja koko kaupungille, joten tapahtumien onnistuminen on tuottajille kaikki kaikessa. Vapunpäivänä aamulla Vartsikalla kuunneltiin joululauluja lumisateessa ja tehtiin piknikkiä valmiiksi. Siinäpä sitä omistautumista kaikilta järjestäjiltä!

Päätuottajat tänä vuonna olivat Miro Korhonen ja Sanna-Maria Hellsten. Nämä kauppatieteiden ylioppilaat näyttivät taitonsa ja järjestivät upean vapun, vaikka säätilaus ei ihan nappiin mennytkään. Myös Kulttuurisiipi ja Ympäristösiipi olivat kunniakkaasti mukana vapun 2014 järjestämisessä. Tänä vuonna tuottajat ja Kulttuurisiipi keskittyivät vapun historian esille tuomiseen ja vapun viestintään.

Molemmat hassuttelevat, mutta pitävät silti järjen päässä. Asioista ei liikaa murehdittu vaan asiat tehtiin omalla painollaan. Tuottajat tulivat toimistollakin tutuksi näyksi ja viihdyttivät hallitusta ja työntekijöitä. Kahvi- ja teekupposet kun maistuvat paremmilta seurassa. Lukemattomien Miron Snapchat-viestien ja Sanna-Marian naurahdusten parissa oli hauska tehdä töitä.

Miro Korhonen ja Sanna-Maria Hellsten

Vuosijuhlat

Vaikka kesä on vasta alkamassa ja syksy on kaukana, niin vuosijuhlien tuottaja on jo rekrytoitu. Hallitus valitsi hakijoista folkloristiikan opiskelijan Viliina Tolvasen. Viliinan työ on vasta alussa, mutta hän on hyvällä otteella jo työstämässä TYYn upeita vuosijuhlia.

Viliina on asiantunteva ja kulttuurialalla kokenut konkari. Musikaalinen Viliina ilahduttaa toimistolla vienolla hymyllään. Mitäköhän tuottajan luovuus tuo tullessaan 92-vuotisjuhlille?

Viliina Tolvanen

Yhteisöllisyyttä opiskelija-asumiseen -projekti

Tästä projektista ei ole vielä julkisuudessa muuta kuin toimintasuunnitelman yksi kappale. Projekti on vielä aika alkuvaiheessa, mutta tästä on kehkeytymässä jotakin todella siistiä ensi syksyksi! Koordinaattori on jo rekrytty ja hallitus valitsi Turun OKL:n ja Humakin kulttuurituotannon opiskelijan Pietu Sepposen toteuttamaan tämän mahtavan kampanjan.

Yhdessä opiskelijakuttuurivastaavan kanssa on ideariihet jo tuottaneet tulosta. Pietun pikkuisessa muistivihossa on nyt tulevan syksyn salaisuudet. Pietu on päässyt heti työn makuun ja suunnitellut tulevaa projektia ja sen toteuttamista. Jääkää jännityksellä odottamaan ja olkaa kuulolla syksyllä!

Pietu Sepponen

Kulttuurisiipi

Historian ensimmäinen TYYn Kulttuurisiipi rekrytoitiin helmikuussa. Tämä kevät on ollut lyhyt kausi, mutta siipi on päässyt jo toimintaan mukaan. Kulttuurisiipi ansaitsee mainetta ja kunniaa TYYlikkään vapun järjestelyjen auttamisessa. Siipeläiset olivat mukana hankkimassa muun muassa sponsoreita, SPR:n ensiapupäivystystä ja esiintyjiä.

Kulttuurisiipi on avainasemassa tuottamassa TYYn perinteisiä tapahtumia ja he näyttävät esimerkkiä vapaaehtoistoiminnallaan.

Kulttuurisiiven jäsenet ovat tällä kaudella:

Puheenjohtaja, Tatiana Järvenpää

Anna Hernberg

Anna Lamberg

Riina Lumme

Sanna Mäkelä

Varpu Somersalo

Julia Valli
 

Hallitus kokonaisuudessaan on tietysti myös mukana järjestämässä tapahtumia, joten haluan välittää myös kiitoksen heille heidän panoksestaan. 
 

Opiskelijatoverit, viettäkää hauska kesä ja tulkaahan syksyllä taas mukaan opiskelijarientoihin!
 

Ilona Häsänen

TYYn hallituksen opiskelijakulttuuri- ja kehitysyhteistyövastaava

 

Opiskelijakulttuurivastaava, Kehitysyhteistyö
Ilona Häsänen