Olet täällä

Kehitysyhteistyötä tuopillisen hinnalla!

Ilona Häsänen | 20.05.2014

Huomasitko jo, että ilmoittautumisaika Turun yliopistoon lukuvuodeksi 2014-2015 on alkanut?
Ilmoittautuminen tapahtuu Nettiopsussa. Ilmoittautumisohjeita ei enää lähetetä paperisina. Ilmoittautuminen päättyy vasta 4.9.2014, mutta hoida ilmo ajoissa, ettei vaa mittää unhotusisis! Muista siis maksaa TYYn jäsenmaksusi hyvissä ajoin ennen osallistumistasi elo-syyskuun kesätentteihin, ilmoittautumistasi syyslukukaudella alkaville kursseille, lukuvuositarran hakemista opiskelijakorttiisi etc.

MUTTA PARAS HOMMA TÄSSÄ ON, ETTÄ….

...voit olla mukana tekemässä kehitysyhteistyötä yliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä! Maksamalla vapaaehtoiset kehitysyhteistyömaksut olet mukana tukemassa Wixarika-alkuperäiskansan kestävää kehitystä Meksikossa ja Zimbabwen Aids-orpojen koulutusta ja hyvinvointia.

TYYn hanke Meksikossa: Wixarika-alkuperäiskansan kestävä kehitys (tukisumma 4,90e)

Jo vuodesta 1997 TYY on toiminut Meksikon wixarika-alkuperäiskansan kanssa yhteistyössä. Kaikki projektit on suunniteltu wixarikojen omilla ehdoilla yhteistyössä meksikolaisen alkuperäiskansojen oikeuksia ajavan AJAGI-järjestön kanssa.

Nykyisen kolmivuotisen hankkeen (2014-2016) tarkoituksena on tukea Tuapurie Santa Catarina Cuexcomatitlánin Wixarika-yhteisön kouluhanketta niin, että siitä tulisi Meksikon valtion julkinen oppilaitos.

Tämän vuoden alussa rekrytoimme uuden Meksiko-hankekoordinaattorin, Inkeri Halmeen. Hän ja yksi Meksiko-ryhmäläisistä, Susanna Kujanpää, ovat tällä hetkellä Meksikossa hankematkalla. Hankematkoilla päästään näkemään läheltä tapahtunutta kehitystä ja suunnittelemaan yhteistyöjärjestön kanssa tulevaa.

Viime viikolla Ravintolapäivässä Meksiko-ryhmä ja SUFO tarjosivat mahdollisuuden maistaa Meksikon ja Sansibarin makuja ravintola Poca mbogassa. Kaikki tuotot menivät TYYn Meksiko-hankkeelle ja SUFO-hankkeelle. Ole sinäkin tukemassa meidän kaikkien tyyläisten omaa hanketta.

Zimbabwen Aids-orvot: Orpolasten koulutuksen ja hyvinvoinnin tukeminen (tukisumma 4,50e)

Zimbabwen Aids Orvot ry on ollut TYYn kummikohteena jo vuodesta 2008. Tämä kehitysyhteistyölahjoitusten kohde on luotettava ja yhdistys on ollut lahjoittajiensa tuella tukemassa 400 zimbabwelaisen orvon koulunkäyntiä ja yleistä hyvinvointia. Yhdistyksellä on lapsille toimintakeskus Hararen kaupungissa Dzivarasekwan lähiössä.

Yhdistys lähettää kontin kesäkuun alussa Zimbabween sisältäen muun muassa Suomen Pankilta saatuja käytöstä poistuvia tietokoneita. Konttiin voi itse lahjoittaa tavaraa. Zimbabwen Aids Orvot ry on myös mukana Maailma kylässä-festivaaleilla 24.-25.5. Kaisaniemen puistossa.

Maksamalla vapaaehtoisen maksun olet mukana rakentamassa oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa lapset pääsevät kouluun ja saavat mahdollisuuden hyvään elämään. TYYn avulla pääset seuraamaan ruohonjuuritasolla, miten tuellamme saadaan aikaan pysyviä muutoksia lasten elämässä.

Lisätietoja tukihankkeista tästä.

Jos oikein innostuu, niin TYYn kansliasta saa 4 euron hintaan Meksiko-hankkeen haalarimerkkejä. Eurot menee suoraan lahjoituksina Meksiko-hankkeelle!

Ilona Häsänen

TYYn hallituksen kehitysyhteistyö- ja opiskelijakulttuurivastaava

Kehitysyhteistyö- ja opiskelijakulttuurivastaava
Ilona Häsänen