Olet täällä

Ole siisti TYYppi, myös vappuna!

Julia Litokorpi | 28.04.2014

Onni on olla opiskelija, etenkin kun Vapun päivän piknikillä saa avata skumppapullon ja rentoutua Vartiovuorenmäellä. Edellisen päivän lakitus on jo takana ja vappuboolin riittävyydestä tai riittämättömyydestäkin on jo ehditty tehdä päätöksiä, jotka ensi vuonna ovat taas unohtuneet. Opiskelija viettää vuoden suurinta juhlaansa.

Ympäristölle vappu ei ole vuoden suurin juhla. Opiskelijat liikkuvat kyllä ympäristöystävällisesti kävellen ja pyörällä, mutta siihen vapun ympäristöteot yleensä jäävätkin. Maahan tuppaa jäämään kaikenlaista roskaa, eivätkä serpentiinit ole missään muodossa erityisen ekologisia. Etenkin piknikin jälkeen Vartiovuorenmäki onusein sellaisessa kunnossa, että kaikkien siellä olevien roskien maatuminen ei tule tapahtumaan tämän vuosituhannen puolella.

Myös opiskelijoilla on kuitenkin lupa juhlia. Serpentiini vappuna ei tapa maailmaa, eikä yksittäinen hävinnyt pullonkorkki ole kuolemaksi. Jokainen meistä voisi kuitenkin uhrata vappuna muutaman ajatuksen ympäristölle ja toimia järkevästi: keräämällä omat roskasi ja lajittelemalla ne oikeisiin roskiksiin teet vapun ekoteon. Sinua kiittävät paitsi ympäristö myös puistoa siivoavat siipien jäsenet ja TYYn hallitus. Piknikillä kierrätys on tehty helpoksi, laita vain roskasi oikeaan roskikseen. Apua on tarjolla, mikäli silmäsi eivät oikeaa roskista heti havaitse.

Opiskelija, olet saavuttanut korkeakoulupaikan, joten olet ajatteleva ja todennäköisesti viisas ihminen. Muista olla sitä myös vappuna!

Julia Litokorpi

Ympäristösiiven jäsen


Julia Litokorpi