Olet täällä

Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivä 14.2.

| 16.02.2014

Perjantaina, ystävänpäivänä 14.2. vietettiin neljättä kertaa ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivää. TYY ja Turun KY järjestivät päivällä avoimen coktailtilaisuuden Mercatorilla ja illalla Ravintola Montussa sitsit. 

Cocktailtilaisuudessa saimme kuulla upeita puheita yliopiston vararehtori Tapio Reposelta, KY:n alumnilta Niklas Mannfolkilta ja ylioppilaskunnan puheenjohtajalta Jukka Koivistolta. Jokainen toi erilaisia näkemyksiä, kokemuksia ja tarinoita ylioppilaskuntien yhdistymisestä. Puhujat painottivat uuden ylioppilaskunnan syntyä, kahden tasavertaisen ylioppilaskunnan yhdistymistä yhdeksi yhteiseksi ylioppilaskunnaksi. Uudella ylioppilaskunnallamme on kahden vanhan ylioppilaskunnan perinteet ja historia kannettavanaan. Toisaalta uutta historiaa luomme koko ajan, muun muassa juhlimalla vuosipäivää aina helmikuun puolivälin tienoilla.

Cocktailtilaisuudessa upeista lauluesityksistä saimme nauttia, kun Turun yliopiston kuoro ja kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan kuoro Cantus Mercurialis toivat juhlan humua laulullaan tilaisuuteen. Herkän ystävänpäivärunon tilaisuudessa lausui kotimaisen kirjallisuuden opiskelija Veera Kivijärvi.

Illalla olikin jo aika Turun poikkitieteellisimmille sitseille. Jokaisen tiedekunnan ja kauppakorkeakoulun opiskelijalla oli mahdollisuus ilmoittautua sitseille. Olikin upeaa nähdä niin paljon uusia ihmisiä eri opiskelualoilta ja sitsata erilaisten sitsiperinteiden mukaan. Monet ryhmittymät pääsivät laulamaan tunnetuimpia sitsilaulujaan ja moniin tuttuihin lauluihin löytyi uusia lisäsäkeistöjä. Erilaisia laulukirjoja vilisi ja nimikirjoituksia ja tervehdyksiä kirjoitettiin. Myös pöydälle huudettiin ja ohjelmanumeroita nähtiin! Kaikilla näytti olevan hauskaa ja laulunjohtajatkin näyttivän nauttivan. Laulua johtivat TYYn hallituksen puheenjohtaja Jussi Nieminen ja alayhdistysvastaava Matti Vähä-Heikkilä sekä Turun KY:n hallituksen puheenjohtaja Ann-Sofie Leimu. Olipahan naurussa pitelemistä, kun laulunjohtajat muuttuivat ilmapalloiksi ja kaktukseksi...

Kaikin puolin onnistunut juhlapäivä! Juurikin tämänkaltaisessa tapahtumassa uuden, yhteisen ylioppilaskunnan parhaat puolet tulevat esiin. Yhteisöllisyys, mutta toisaalta ihmisten erilaisuus oli helposti näkyvissä illan sitseillä. Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua helposti uusiin ihmisiin yli yksikkörajojen. Ihmiset nauttivat yhdessä ja jakoivat omia perinteitään sekä näkemyksiään. 

Mitäköhän ensi vuodelle keksitään, kun juhlitaan 5-vuotispäivää? ;)

©Mikko Mononen ja Laura Vähäsaari

Ilona Häsänen

Hallituksen opiskelijakulttuuri- ja kehitysyhteistyövastaava