Olet täällä

TYY antaa sii-iivet

| 03.02.2014

Ärsyttävän, mieleen takertuvan otsikon puolustukseksi lienee hyvä kertoa, että TYYn hallitus valitsi juuri ison joukon jäseniä TYYn siipiin.

Kun vanhoista valiokunnista luovuttiin viime vuoden puolella, tarkoituksena oli purkaa opiskelijatoiminnan byrokraattisia esteitä ja tarjota tilalle vapaamuotoisempi areena osallistua. Tämän pienimuotoisen historiikin lopputuloksena perustettiin TYYn siivet, joihin on mahdollista hakea varsinaiseksi jäseneksi tai lähteä mukaan toimintaan satunnaisena kävijänä ympäri vuoden. Kirjavasta siipivalikoimasta löytyy toimintaa valiokunnista tuttujen otsikoiden alta niin kansainvälisyydestä, kehitysyhteistyöstä, kulttuurista, kampuksen ravintoloista kuin ympäristöstäkin.

Läpikäydessämme hakemuksia painavin valintakriteeri oli motivaatio. Ensi viikolla kaikille siipien jäsenille, tuttavallisemmin siipeilijöille, tarkoitettuun yhteiseen koulutukseen uskonkin kerääntyvän suuren porukan uteliaita ja kekseliäitä opiskelijoita. Näin ensimmäisenä vuonna siivet hakevat varmasti vielä muotoaan, mutta tämä on syytä nähdä pikemminkin mahdollisuutena kuin uhkana. Nyt nimittäin vapaa kokeilu on sallittua, eikä vanhoihin kaavoihin urautuminen ole vaihtoehto.

Myös TYYn saavutettavuustyöryhmä aloittaa jälleen virkeänä työnsä. Työryhmä koostuu joukosta opiskelijoita, jotka edistävät niin fyysisen, psyykkisen kuin sosiaalisen saavutettavuuden toteutumista yliopistolla. Ryhmäläiset itse ideoivat toiminnalleen vuoden teemat ja koostavat suunnitelman tavoitteiden toteuttamiseksi. Viime joulukuussa sama työryhmä keksi esimerkiksi viedä Yliopistonmäelle rakennusten kyltit pistekirjoituksella ja rehtori Väänänen otti tempauksen myönteisin mielin vastaan.

Juuri tällaisena näen innostavan ja uudistuvan ylioppilaskunnan. Sen toimiston väki ei tule autuaaksi omasta tietämyksestään norsunluutornissaan vaan se tarjoaa jäsenilleen monenlaista, omaehtoista toimintaa. Siinä missä yhdelle luontevin ympäristö osallistua on ainejärjestön juhlien pikkutunnit, toinen viihtyy synkkämielisen musiikin harrasteyhdistyksessä. Vaikka sitoutuminen ahdistaisi, voi moneen lähteä mukaan silti ihan vain hengaamaan.

Ylioppilaskunnan yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin mahdollistaa opiskelijatoiminnan moninaisuus. Mikäli onnistumme tehtävässämme, voimme voitonriemuisesti sanoa, että TYY (erästä energiajuomamainosta raivostuttavasti mukaillen) antaa siivet.

Virva Viljanen

Hallituksen varapuheenjohtaja

Sosiaalipoliittinen vastaava ja yhdenvertaisuusvastaava