2014
Turun sanomat uutisoi (TS 6.12.2014) Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaaninvalinnasta. Ylioppilaskunnassa ollaan tyytyväisiä valittuun dekaaniin, kuten jutussa mainitut tiedekunnan jäsenetkin ovat.
Itsenäisyyspäivänä ylioppilaiden soihtukulkueessa muistettiin juhlallisin menoin itsenäisen Suomen rakentajia. Sankarihaudoilla hytistessä olin erityisen kiitollinen Suomesta, jossa on maksuton koulutusjärjestelmä, toimiva terveydenhuolto ja pian myös entistä tasa-arvoisempi avioliittolaki.
Kahden vuoden urakka TYYn kehyviikon koordinaattorina on nyt paketissa. Viimeiset raportit on lähetetty, kaikki kokoukset kokoustettu.
Vuosi 2014 lähenee loppuaan. Myös TYYn toimistolla katseet alkavat jo suuntautua vuoteen 2015 ja sen tuomiin uusiin haasteisiin. Palataan niihin kuitenkin vasta myöhemmin. Ensin vielä pieni katsaus tähän vuoteen.
Turun yliopiston ylioppilaskunnan 92-vuotista taivalta juhlistettiin 15.11. TYYn vuosijuhlilla.
”Kokous on tilaisuus johon kaksi tai useampi henkilö kokoontuu päätöksentekoon tai keskusteluun asiakysymyksistä.” Näin todetaan kielitoimiston sanakirjassa. Ylioppilaskunnan hallitus kokoustaa pääsääntöisesti kerran viikossa lukuvuoden aikana.
TYYn edunvalvonta tarvitsee motivoituneita ja ahkeria ruohonjuuritason tekijöitä, jotta hyvät käytänteet näkyisivät jokapäiväisessä opiskelussa.
Suomella, tuolla pohjolan timantilla, korkean koulutuksen ja osaamisen kehdolla, tuntuu olevan pallo hukassa. Suomi on kulkenut pitkän ja kivikkoisen polun kohti vakavasti otettavaa peluria kansainvälisellä korkeakoulukentällä.
TYYssä on käynnissä pääsihteerin rekrytointi. Pääsihteerin tehtävä on usealle vieras, ja myös ylioppilaskunta työpaikkana ei ihan jokaiselle ole välttämättä tuttu.
Vastine professori Esko Valtaojan kolumniin Turun Sanomissa
http://ts.fi/mielipiteet/kolumnit/685103/Akateemisia+hyvia+ja+huonoja+uutisia