Olet täällä

Mölyä pöytään Turussa

Petra Peltonen | 11.03.2013

Hallituksen viestintä-, työelämä- ja kaupunkisuhdevastaavana olen pohtinut TYYn ja muiden kaupunkimme opiskelijajärjestöjen vaikuttavuutta Turussa. Miten me opiskelijat näymme kaupunkikuvassa ja vaikutamme kunnan asioihin.

On ollut ikävä huomata, ettei opiskelijoita pidetä kaupungissamme tällä hetkellä keskeisenä päätöksentekoon vaikuttavana joukkona. Järjestämme toki muutaman näyttävän tapahtuman vuodessa, mutta jestas sentään, eikö 30000 opiskelijaa pysty parempaan? Emme kai suinkaan halua tulla tunnetuksi pelkistä bileistämme, vaan valtavasta potentiaalistamme ja ajan hermolla olevista ideoistamme.

Olen kiertänyt viime päivinä paikallismedioiden toimituksia läpi. Sanoma on kaikkialla sama: opiskelijoiden asiat ja mielipiteet kiinnostavat mediaa. Eikä ainoastaan TYYn toimiston pitkään hiotut tiedotteet, vaan myös ne rouheat, uudenlaista ajattelua edustavat alayhdistystemme tapahtumat, seminaarit ja keskustelutilaisuudet. Pallo taitaakin siis olla meillä.

Toisin kuin monesti ajatellaan, olen sitä mieltä, että kaupunkikuvassa ja kunnallispoliittisessa keskustelussa on opiskelijoiden mentävä aukko. Meidän täytyy vain täyttää se. Opiskeluympyröihin jääminen on varmasti paitsi mukavaa, myös monelle tavalla hyödyllistä.  Emme kuitenkaan pysty muuttamaan ympärillämme olevaa kaupunkia edarikeskusteluilla. Meidän täytyy siirtyä Proffan Kellarista suureen maailmaan. Tylkkärin mielipidesivulta uutistoimitusten ääreen. Meidän täytyy osallistua kunnallispoliittiseen keskusteluun jo opiskeluaikanamme.

Erään median edustajan sanoja lainatakseni, mölyäjät pääsevät nykyään ääneen. Meidänkin on siis pidettävä isompaa melua opiskelijoiden mielipiteistä. Valtavalla opiskelijajoukollamme on merkitystä päätöksenteossa, kunhan tuomme oman sanomamme esille. Tässä TYY tarvitsee jäsenistönsä apua. Enempi parempi, siis mielipidekirjoituksia rustaamaan!

Petra Peltonen

Hallituksen jäsen (viestintä, työelämä ja kaupunkisuhteet)


Petra Peltonen