Olet täällä

Me olemme yliopisto

| 25.03.2013

Otsikko on lainattu yliopistojen henkilöstöjen kampanjoinnista asemansa puolesta yliopistolain uudistuksien alla kolmen vuoden takaa, mutta ajatuksineen yliopistosta yhteisönä yhä edelleen merkityksellinen. Akateemisena yhteisönä yliopisto muodostuu luovista oman alan asiantuntijoista ja uudistajista, jotka myös näkevät parhaiten mitä oman alan opetuksessa ja toiminnassa on toimivaa ja mikä siinä voisi olla vielä toimivampaa.

Etenkin opiskelijoilla on paljon annettavaa akateemisen toiminnan ideoijina ja järjestäjinä, ja nyt myös tukenaan tälle aiempaa enemmän resursseja: tänä vuonna jaetaan ensimmäistä kertaa yhteensä 10 000 € hankerahoitusta alayhdistyksille opintoihin ja opiskelun tukemiseen liittyville hankkeille. Rahoituksen taustalla on TYYn ja yliopiston yhteistyönä luotu (ja Oulun vastaavanlaisesta omaksuttu) Universitas Turku -hanke. Hankkeiden skaala saa olla niin laaja kuin mielikuvitus vain antaa rajat – varsinkin täällä ylioppilaskunnan toimistolla ei varmastikaan ole osattu kuvitella kaikkea mahdollista. Eli, jos on mielessä esimerkiksi kurssi jostakin tietystä aiheesta, joka oman oppiaineen opetuksesta puuttuu mutta olisi tarpeen, kannattaa ottaa yhteyttä oman ainejärjestönsä toimijoihin – vielä ehtii juuri ja juuri laatia hankeavustushakemuksen. Parhaimmissa tapauksissa hankkeiden myötä kehitelty toiminta voi jatkossa muodostua myös osaksi oppiaineen omaa toimintaa.

Universitas Turku -hankerahojen haku päättyy kiirastorstaina 28.3. Lisätietoja hankkeesta löytyy tuosta sivun ylälaidasta sekä FB:sta.

Tero Ahlgren

hallituksen koulutuspoliittinen vastaava

Turun yliopiston ylioppilaskunta