Olet täällä

Kuuntelevalla korvalla - jäsenkyselyn tulokset julki!

| 26.09.2012

TYYn ensimmäisen kattavan jäsenkyselyn tulokset on julkaistu.

Kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille! Loppukeväästä toteutettu kysely on historiallinen, sillä se on ensimmäinen kattava yritys selvittää koko jäsenistön mielipiteitä ja näkemyksiä ylioppilaskunnasta - sen tarkoituksesta ja toiminnasta. Aiemminkin on toki tehty erilaisia kyselyjä, mutta niissä on aina keskitytty johonkin tiettyyn suppeaan aihepiiriin, kun taas tämän jäsenkyselyn pääpaino oli varsin perustavanlaatuisissa kysymyksissä ylioppilaskunnan tarkoituksesta ja arvoista.

Jäsenkysely syntyi TYYssä meneillään olevan strategiatyön tueksi, mutta sitä voidaan käyttää ja käytetään toiminnan kehittämiseen läpi sektoreiden. Kysely antaa myös melko hyvän kuvan jäsenistön suhtautumisesta ylioppilaskuntaan ja erilaisiin alayhdistyksiin - ylioppilaskunta on etäinen mutta tärkeä, alayhdistykset osa identiteettiä.

Jäsenkysely toteutettiin varsin vaatimattomin resurssein, joten siinä on vielä valtavasti parantamisen varaa aina vastausprosentista (10,55 %) kysymysten sisältöihin ja tekniseen toteutukseen. Kyselyn tekemisestä saatujen kokemusten pohjalta on kuitenkin erittäin paljon helpompi laatia tulevia, parempia kyselyjä. Tämä on hyvä alku. TYY tahtoo kuunnella jäseniään tarkalla korvalla, koska heidän etuaan kaikessa toiminnassa pyritään palvelemaan. Tavoitteena on, että laajasta jäsenkyselystä muodostuu säännöllinen ja hyödyllinen kehitystyökalu.

Jätän kyselyn tulosten tulkinnan ja analysoinnin Sinulle. Kaksi asiaa kuitenkin nousevat kiistatta esille: ylioppilaskunnan työtä ja opiskelijoiden osallistumista yliopiston hallintoon tasakolmikannassa pidetään tärkeänä. Tältä rohkaisevalta pohjalta kaikkien ylioppilaskunnan toimijoiden on hyvä jatkaa työtään paremman yliopiston eteen. Jatka Sinäkin!

Kuuntelevin terveisin,

 

 Turun yliopiston ylioppilaskunnan puolesta,

-Ville Valkonen

Edustajiston puheenjohtaja 2012-2013

 

Kyselyn raportin laatija koulutuspoliittisen sihteerin sijainen Topi Artukka

Kyselyn data anonyymissa muodossa, sekä raportti kyselystä: www.tyy.fi/ajankohtaista/2012/3253

 

Arvotun iPadin voitti Mimosa Isomäki ja leffaliput Antti Jokela, Tiina Ranki, Juha-Matti Santala, Pekka Österdahl sekä Henri Sipilä. Onnittelut onnekkaille!