Olet täällä

Tarran viemää?

Jukka Koivisto | 13.08.2012

Lukuvuoden alussa opiskelijoiden silmissä kiiltää vain yksi asia. Yksi pikkuruinen, kimmeltävä suorakulmio, joka tarttuu kiinni tahmaisella otteellaan ja helpottaa kummasti opiskelijabudjetilla toimeentuloa. Opiskelijakorttia somistaessaan tämä seitinohut kunniamerkki oikeuttaa alennushintaiseen ruokailuun ja matkustamiseen koko valtakunnassa. Mutta päästäkseen merkin kantajaksi opiskelijan on ratkaistava kryptinen maksurituaali, jossa viitenumerolla on väliä ja loppusummalla arvoituksellisia seurauksia.

Nokkeluus sikseen. Tosiasia on, että näin elo-syyskuussa vastaanotamme TYYssä valtavan määrän tiedusteluja opiskelijakorteista ja lukuvuositarroista. Ajankohtaista- ja opiskelijakorttisivuiltamme tai yliopiston nettisivuilta löydät vastaukset useimpiin tarra- ja korttikysymyksiin. Muistathan erityisesti, että emme lähetä lukuvuositarroja irtonaisina postissa tai luovuta niitä muutenkaan irrallaan. Mikäli et pääse noutamaan uutta lukuvuositarraa, voit lähettää opiskelijakorttisi ja palautuskuoren osoitteineen TYYn kansliaan, josta opiskelijakortti lähetetään takaisin sinulle.

Samalla kun tarroja ja kortteja jaetaan vauhdilla uusille omistajilleen, valmistautuu TYYn hallitus kautensa toiseen puoliskoon. Kevätlukukauteen mahtui sykähdyttävä määrä uuden opettelua, perinteikkäitä tapahtumia, merkittäviä päätöksiä ja mikä tärkeintä: yhteisiä onnistumisia. Loppuvuoden osalta tiedämme jo, että suuria voimanponnistuksia vaativat ainakin TYYn 90v-juhlavuoden huipentuma marraskuussa sekä kunnallisvaalit lokakuussa. Hallituksen varapuheenjohtaja Heikki Isotalo onkin keväästä alkaen valmistellut yhteistä kunnallisvaaliohjelmaamme muiden Turun opiskelijakuntien kanssa. Yhteisenä tavoitteenamme on saada kaupunkimme 30.000 opiskelijaa näkymään laajemmin päätöksenteossa ja tehdä Turusta paras opiskelukaupunki meille kaikille.

Sosiaalipoliittinen vastaavamme Salla Mistola on tehnyt arvokasta työtä valmistelemalla TYYlle asumispoliittista linjapaperia, jonka avulla selvitämme opiskelija-asumisen tilaa ja erittelemme opiskelijoiden asumiseen liittyviä erityispiirteitä. Viestintämme veturi Juha Laurila on ponnistellut ansiokkaasti yritysyhteistyömme kehittämiseksi ja sisäisen viestintämme monipuolistamiseksi. Salla ja Juha ovat lisäksi päävastuussa TYYn juhlavuoden järjestelyistä, joten heidän haasteensa eivät totisesti vähene syksylläkään.

Koulutuspolittinen vastaavamme Lauri Miikkulainen on paininut pitkään yliopiston uuden johtosäännön kanssa ja selkävoitto alkaa olla lähellä. Lauri ja muut kopoasiantuntijamme ovat vaikuttaneet reippaalla otteellaan yliopiston ja tiedekuntien johtoon, jotta opiskelijat pääsevät jatkossakin vaikuttamaan tasa-arvoisesti oppiaineidensa asioihin. Kansainvälisistä asioista vastaava Juuso Suutari on vienyt TYYn kv-sektoria johdonmukaisesti eteenpäin valmistelemalla kieliohjelmaa ja panostamalla englanninkielisten asiakirjojen saatavuuteen. Kansainvälisten opiskelijoiden saaminen entistä paremmin mukaan kaikkeen toimintaamme on yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Kokenut alayhdistysvastaavamme Sami Siipola on tukenut ja opastanut 140:n alayhdistyksemme katrasta järjestämällä koulutuksia, valmistelemalla avustusten jakoa ja neuvomalla ongelmatilanteissa niin aine- ja harrastusjärjestöjä kuin osakuntiakin.

Vilkaisu hallituslaisten päällimmäisiin projekteihin on kuitenkin vain murto-osa siitä, mitä kaikkea TYY tekee. Kaikki muutkin luottamushenkilömme ja työntekijämme ansaitsevat valtaisat kiitokset tekemästään korvaamattoman arvokkaasta työstä. TYY tarjoaa monipuolisia ja haastavia tehtäviä, joihin kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen voi hakea Tervetuloa TYYläiseksi -sivujemme kautta. Seuraa siis aukeavia hakujamme ja muista, että TYYn tiimissä on tilaa niin fukseille kuin yliopistokentän veteraaneillekin.


Jukka Koivisto