Olet täällä

Liittarikuulumisia

| 21.11.2011

 TYYn hallitus vietti viikonlopun muun delegaation kanssa Suomen ylioppilaskuntien liiton liittokokouksessa. Viikonloppu oli intensiivinen. Perjantaina matka alkoi Turusta 6.30 ja hallitustyrkkyjen haastattelut päättyivät yöllä kello 2.30. Lauantaina istunnot jatkuvat aamulla ja päättyivät vasta iltapäivällä. 

Viikonloppuun Hyvinkäällä kuului  poliittista vääntöä SYL:n toimintaa ohjaavista toimintasuunnitelmasta ja linjapaperista. Eniten keskustelua herättivät kannat opintolainaan ja kansalaisaloitteen tekeminen perustuslain muutoksesta, joka varmistaisi ilmaisen koulutuksen. 

Kutsuttuna puhujana tänä vuonna liittokokouksessa oli pääministeri Jyrki Katainen.   Katainen esitti puheessa huolensa hyvinvointivaltion tulevaisuudesta:  ”Viime vuosi oli ensimmäinen vuosi, jolloin työmarkkinoille tuli vähemmän ihmisiä kuin sieltä poistui. Tämä tulee jatkumaan. Elämme vaikeassa taloustilanteessa. Teemme tai jätämme tekemättä mitä tahansa, niin meihin vaikuttaa globaali taloustilanne. Hitaan kasvun kausi tulee mitä todennäköisimmin jatkumaan. Suurta poliittista riitaa ei saa siitä kysymyksestä, pitääkö Suomen olla hyvinvointiyhteiskunta. Kaikki ovat sitä mieltä että pitää. Hyvinvointiyhteiskunta ei ole se, joka joustaa. Siksi meidän pitää löytää muita keinoja sen turvaamiseksi. Kuntauudistus ja työuriin panostaminen ovat keinot pitää hyvinvointiyhteiskunta. Kun teemme kaikkemme työurien ja kuntauudistuksen puolesta, pystymme pärjäämään.”

Lauantaina SYL:lle valittiin uusi hallitus pitkien neuvottelujen ja haastattelujen jälkeen. TYYn Milja Henttonen valittiin hallituksen jäseneksi. Liiton puheenjohtajaksi valittiin Jarno Lappalainen ja hallituksen jäseniksi Eveliina Heinäluoma(Lapin yliopiston ylioppilaskunta LYY), Tapio Heiskari (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY),  Lauri Jurvanen (Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta ISYY), Marina Lampinen (Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY) ja Kim Rantala(Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY).