Olet täällä

2011: Lupa ahdistua?

Nuppu Ervasti | 08.02.2011

Helmikuu. Laiskalta meni opintotuki, kesätöitä odotellessa. Onneksi kandidaatin tutkinnolla aukeavat ovet uraputkeen jos toiseenkin, puhumattakaan lukuisista yksityisen sektorin ja akateemisen yrittäjyyden tarjoamista mahdollisuuksista työllistyä jo ensi kesäksi lähimpään puhelinmyyntiyhtiöön. Siellä voikin sitten paiskia töitä eläkeik...ties minne saakka. Jos alkoholinkäytöltään ylipäätään ehtii täyttää työhakemuksen.

Sitä on kevät opiskelijan itsesäälin perimmäisessä kammarissa, taantuman painaessa ja uuden väijyessä kulman takana. Egyptiinkään ei tahdo saada äkkilähtöjä.

Alkukevään synkkien ajatusten kaluaman pessimistin on tuskissaan kuitenkin syytä muistaa, että meitä on muitakin. Kokonaisen kulttuurin verran. Niin paljon, että muodostamme joukkovoiman, juuri sellaisen jolla kaadetaan hallituksia ja luodaan uusia työuria.

Vartiovuorenmäellä voi jälleen laskiaisena kokea opiskelijakulttuurin voiman ja hakea alamäkeensä vauhtia ylämäestä. Ah, viilettääpä laskiaismäkeä nuoruuden suihkumoottoreiden voimalla ja haastaa tulevaisuus! Kaikki ne haalarit ja viitat, unelmat tulevista tutkinnoista, mukavammasta maailmasta. Siinä on tilaisuus ratsastaa yhteisöllisyyden auringonnousuun uhkuen itseluottamusta.

Ja kappas, edessä on eduskuntavaalit. Nuoruuden hurmoksensa pulkkamäestä löytänyt studentti ei tällä kertaa ryömikään uurnille äänestämään epätoivoisena akuankkaa, vaan tahtoo puristaa ehdokkaastaan esiin aidon lupauksen paremmasta huomisesta: Toimeentulosta! Tasa-arvosta! Ehdokas pannaan ymmärtämään ettei indeksi-sidonnaisuus ole vain tilastotieteellinen termi, jolla kuvataan suhdeluvun muutosta. Puoluetelttojen takaseinät huutavat selkiä vasten kangastaan.

Mainitsinhan että Fastlaskiaisena vartiovuorenmäellä on paikalla myös puolueita telttoineen?

Jotta Turku ei olisi vuoden 2011 ahdistuspääkaupunki, on hyvä muistaa että opiskelijalla on mahdollisuuksia vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa ja löytää vertaisensa. Nyt keväällä vaalit antavat tilasiuuden vaikuttaa. Rusettiluistelusta saa seuraa ja liikuntaa. Ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivänä voi tavata toverinsa ja kohottaa maljan yhteistyölle. Fastlaskiaisena syöksytään yhdessä kohti tulevaa. Vappua odotellessa, jatkuvasta alayhdistystoiminnasta nyt puhumattakaan.

Kaiken kaikkiaan opiskelijakulttuuri on voimavara, jonka tulee näkyä kulttuuripääkaupungin katukuvassa ja tuntua vaalituloksissa. Opiskelijajoukossa on paitsi intoa ja ideoita, myös veronmaksajaa kerrakseen, eikä sitä seikkaa tule väheksyä. Pitäkööt siis nihilistit maailmankuvansa, sillävälin Studentti löytää itsetuntonsa tovereidensa joukosta.

Tiivistän sanomani vapaaseen käännökseen eräästä popkappaleesta: ”Beibi sä oot ilotulite!”


Nuppu Ervasti
TYYn hallituksen jäsen, opiskelijakulttuuri

P.S.
Tervetuloa juhlistamaan ylioppilaskuntien yhdentymisen vuosipäivää 18.2. klo 15.00 kauppakorkeakoulun Mercatorille, Rusettiluistelemaan Parkin kentälle 2.3. klo 17-20 sekä pulkkailemaan Fastlaskiaiseen Vartiovuorenmäelle 8.3. klo 14-17!


 


Nuppu Ervasti