Olet täällä

Vaikuttamista parhaimmillaan

Ilkka Marja-aho | 18.10.2010

Vuoden lähetessä loppua on ylioppilaskuntakin jo alkanut valmistautua ensi vuoteen ja hommia toimistolla riittää. Sen lisäksi että ylioppilaskunta suunnittelee jo ensi vuotta, niin myös kaikkien Turun ylioppilas- ja opiskelijakuntien yhteinen kunnallispoliittinen työryhmäkin vlamistautuu taas tulevaan. Ensi vuonna on taas aika päivittää Turun korkeakouluopiskelijoiden kunnallispoliittinen ohjelma, jonka pohjalta kupo-työryhmä vaikuttaa kaupungin päättäjiin, jotta Turku olisi opiskelijaystävällinen kaupunki. Ryhmä 30 000:n kunnallispoliittisen ohjelman pohjana on kunnallispoliittinen opiskelijakysely, joka lähetetään kaikille Turun korkeakouluopiskelijoille, eli noin 30 000 opiskelijalle.

Kunnallispoliittinen kysely tehdään kahden vuoden välein yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun ylioppilas- ja opiskelijakuntien kanssa. Vuonna 2006 kyselyyn vastasi 5 000 opiskelijaa ja viime kerralla (2008) 3 500 opiskelijaa. Koska kysely toimii pohjana opiskelijavaikuttamiseen, jossa puhumme 30 000 opiskelijan äänellä, on tärkeää että kyselyyn vastaa runsaasti ja laaja-alaisesti opiskelijoita. Kysymykset laadittiin ylioppilas- ja opiskelijakuntien ja kaupungin voimin alkusyksystä, ja ne pohjautuvat hyvin pitkälti vanhoihin kysymyksiin vertailukelpoisuuden takaamiseksi. Juuri kunnallispoliittinen opiskelijakysely on se kanava, jonka kautta saadaan parhaiten luotettavaa tietoa siitä, mitä täytyy parantaa ja mitkä toiminnot ovat hyviä juuri sellaisenaan. Turhaan vastauksia ei siis kerätä, vaan tarkoituksena on oikeasti vaikuttaa epäkohtiin ja opiskelijoiden hyvinvointiin.

Jokainen kuntalainen sai sähköpostiinsa linkin kyselyyn, mutta jos vahingossa painoit delete-nappulaa harkitsemattoman nopeasti, voit vielä korjata tilanteen ja käydä vastaamassa kyselyyn osoitteessa http://www.webropol.com/P.aspx?id=479861&cid=94116723

Mielenkiinnolla odotan kyselyn vastauksia ja lopullista tietoa siitä, mitä teille kuuluu ja mihin asioihin kaipaatte parannusta. Kysely on anonyymi, eli sinne saa nimettömänä vuodattaa murheensa tai ilonsa aivan vapaasti.

Ei muuta kuin vaikuttamaan kunnallisiin asioihin!

Ilkka Marja-aho
hallituksen varapuheenjohtaja
kaupunkisuhteet, kansainväliset asiat


Ilkka Marja-aho