Olet täällä

Urheilujuhlan tuntua

Ilkka Marja-aho | 06.04.2010

Pari viikkoa sitten Turussa pelattiin ensimmäinen korkeakoulujen välinen urheilumittelö. Vastakkain asettuivat Turun AMK:n ja Åbo Akademin opiskelijat. Lajiksi tähän taistoon oli valikoitunut sisähalliin soveltuva muunnelma amerikkalaisesta jalkapallosta. Tapahtuma keräsi runsaasti huomiota niin korkeakouluopiskelijoiden kuin mediankin keskuudessa ja paikalle pelitapahtumaa oli päätynyt seuraamaan reilut 500 katsojaa. Ensimmäisen Suomessa pelatun korkeakoulujen välisen sisäjenkkifutisottelun, ja Turun herruuden, vei nimiinsä Åbo Akademin joukkue.

Tapahtuman johdosta on herännyt myös kysymyksiä siitä, missä oli Turun yliopiston opiskelijoiden joukkue? Alustavaa kiinnostusta on siis herännyt myös meidän opiskelijoidemme keskuudessa. Tavoitteena onkin ensi vuodeksi korjata asia ja hoitaa taisteluun mukaan joukkue myös yliopiston opiskelijoista. Tapahtuman järjestäjän mukaan ensi vuonna joukkueita olisi mukana myös muista kaupungeista, kuten Helsingistä ja Tampereelta. Näin ollen olisi entistäkin tärkeämpää osoittaa että taistelu- ja yhteishenkeä löytyy myös Turun yliopiston opsikelijoiden keskuudesta!

Varsinainen joukkueen kasaaminen alkaa todennäköisesti syksyllä, mutta jos kiinnostuksesi heräsi ja haluaisit kokeilla amerikkalaisen jalkapallon pelaamista tai valmentamista, voi alustavat kiinnostumisilmaisut lähettää allekirjoittaneelle.

Rattoisaa kevään odotusta!

 

Ilkka Marja-aho

TYYn hallituksen varapuheenjohtaja
kansainväliset asiat, kaupunkisuhteet


Ilkka Marja-aho