Olet täällä

Yksi yhteinen ylioppilaskunta

Ilkka Marja-aho | 15.02.2010

Vuoden vaihteessa Turun yliopisto ja Turun kauppakorkeakoulu yhdistyivät uudeksi yliopistoksi. Tässä samassa rytäkässä myös Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) ja Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta (TuKY) yhdistyivät uudeksi, entistä ehommaksi ylioppilaskunnaksi.

Yhdistyminen, niin yliopistojen kuin ylioppilaskuntien, on ollut pitkä prosessi jonka konkretisoituminen tarkoitti yhden projektin loppua ja uuden aikakauden alkua. Yhdistymistä ylioppilaskuntien tasolla alettiin kunnolla valmistella jo reilusti vuoden 2008 puolella kun ylioppilaskunnat yhdessä muodostivat yhdistymisen ohjausryhmän, jonka tehtävänä oli suunnitella yhdistymisprosessista mahdollisimman kivuton ja molempia osapuolia hyödyttävä.

Yhdistymisen yhteydessä tapahtuvat muutokset oli jo hyvissä ajoin kartoitettu ja prosessin konkreettinen toteuttaminen alkoi viime vuonna jo kevään puolella. Konkreettisena merkkipaaluna voidaan pitää ylioppilaskuntien yhdistymissopimusta. Sopimuksen olivat molempien ylioppilaskuntien edustajistot hyväksyneet kokouksissaan ja 18. helmikuuta 2009 sen allekirjoittivat ylioppilaskuntien puheenjohtajat.

Sääntötyöryhmän esityksen ja edustajiston hyväksynnän mukaan yhdistymissopimuksen allekirjoituspäivää tullaan jatkossa viettämään ylioppilaskuntien yhdistymisen vuosipäivänä. Tällä viikolla, torstaina 18.2., on ylioppilaskuntien yhdistymisen ensimmäinen vuosipäivä. Kahden itsenäisen ylioppilaskunnan yhdistymisen kunniaksi nostetaan malja yliopiston päärakennuksen toisessa kerroksessa torstaina kello 16.00. Tällöin myös TYYn lippu päivitetään lisäämällä siihen Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan kuntanauha.

Tule myös sinä paikalle nostamaan malja uudelle TYYlle ja juhlistamaan ylioppilaskuntien yhdistymistä!

 

Ilkka Marja-aho

TYYn hallituksen jäsen
kansainväliset asiat, viestintä


Ilkka Marja-aho