Olet täällä

Syksy tulee, tule sinäkin!

| 16.09.2009

Uusi lukuvuosi on pyörähtänyt jo hyvä tovi sitten käyntiin. Niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat ovat vallanneet taas kampuksen ja opiskelijaelämä on kesän hiljaiselon jälkeen herännyt henkiin. Moni opiskelija puhkuu uutta intoa ja tarmoa, joka näkyy esimerkiksi liikuntatuntien poikkeuksellisen suurissa osallistujamäärissä, ja kuuluu puheensorinana ja nauruna opiskelijaruokaloissa ja illanvietoissa.

Monelle opiskelijalle syksy on uuden alku sekä mahdollisuus elää ja kokea. Alkupäivien ja -viikkojen hulina ja tietotulva ovat laantuneet. Ehtii hetkeksi pysähtyä miettimään millaiseen yhteisöön sitä onkaan päätynyt. Uudet opiskelijat ovat varmasti saaneet jo ensikosketuksen ylioppilaskuntaan oman ainejärjestönsä kautta, mutta muutakin on tiedossa.

Ylioppilaskunta on toki muutakin. Ainejärjestöjen lisäksi TYYn muut alayhdistykset tarjoavat mahdollisuuden esimerkiksi puuhata itselle rakkaan harrastuksen parissa, vaikuttaa erilaisissa poliittisissa  nuorisojärjestöissä, tai keskittyä ainoastaan olennaiseen, yhdessä olemisen riemuihin.Toiset ihmiset, erilaiset ajatukset ja aktiviteetit ovat ehdottomasti ylioppilaskunnan suola. TYYssä toimii lukemattomia eri yhdistyksiä, joiden toimintakenttä on äärettömän laaja. Omansa löytävät varmasti eri urheilulajeista kiinnostuneet, kuorolaulajat kuten muutkin musiikin ystävät, eikä alayhdistyskenttä jätä varmasti ketään kylmäksi.

Valiokunnat tarjoavat opiskelijoille toisenlaisen kanavan oppia ja vaikuttaa. Valiokuntien toiminta on kaikille TYYn jäsenille avointa, joten rohkaisen lämpimästi lähtemään mukaan. Valiokunnilla on syksylle luvassa mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia sekä pitkäjänteistä vaikuttamista.

Ottakaa ilo irti syksyn viimeisistä lämpimistä ja aurinkoisista päivistä, kerätkää voimia pimeän talven varalle ja nauttikaa!

Syysterveisin

Marjaana Hoikkala

TYYn hallituksen varapuheenjohtaja ja alayhdistysvastaava