Olet täällä

Pysy kartalla oikeuksistasi

| 24.04.2009

Opiskelijahintaiset lounaat ja alennukset junamatkoista ovat vain osa niistä eduista, joita ylioppilaskunnan jäsenyys tuo mukanaan. Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsen on lisäksi oikeutettu muun muassa neuvontalakimiesten palveluihin, matalakorkoiseen lainaan vippikassasta sekä vuokraamaan TYYn saunaa. TYYn jäsenenä opiskelija hyötyy myös ylioppilaskunnan solmimista yhteistyösopimuksista, kuten tänä keväänä neuvotellusta edullisesta pakettiauton vuokrausmahdollisuudesta, sekä tietysti edunvalvonnallisista palveluista.

Yliopistossa tutkintoa suorittavat opiskelijat kuuluvat Suomessa automaattisesti ylioppilaskuntaan, joten on vaikea arvioida kuinka moni siihen liittyisi, mikäli liittyminen olisi jokaisen oma valinta. Turun yliopistoon saapuu tutkinto-opiskelijoiden lisäksi joka syksy myös noin 250 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa, joille ylioppilaskuntaan liittyminen on vapaaehtoista. Jotain ylioppilaskunnan tarjoamien palveluiden merkittävyydestä kertoo ehkä se, että lähes kaikki heistä liittyvät TYYn jäseniksi.

TYYssä pyritään siihen, että opiskelijat olisivat mahdollisimman tietoisia ylioppilaskunnan toiminnasta ja sen tarjoamista palveluista. Tietoa palveluista löytyy näiltä nettisivuilta, mutta on suositeltavaa liittyä myös TYYn viralliselle sähköpostilistalle Tyyalille. Tyyalilla tiedotetaan tiedotetaan ajankohtaisista asioista niin ylioppilaskunnassa, yliopistolla kuin alayhdistyksissäkin.

Tarkempaa tietoa TYYn edustajiston, hallituksen ja valiokuntien toiminnasta sekä niiden tekemistä päätöksistä ja kannanotoista saat viikottaisesta Maanantaimaili -tiedotteesta. Maanantaimailin voit tilata sähköpostiisi osoitteesta tyy-tiedotus@utu.fi.

Tyyalille liittyminen käy helposti osoitteessa https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/tyyali  

Leila Uotila
TYYn hallituksen kansainvälisten asioiden vastaava ja tiedotusvastaava