Olet täällä

YTHS:n uutiskirje 2/2021

Uutinen | 4.3.2021

Ota seurantaan YTHS:n ryhmätoiminnan ja verkkokurssien sivut. Tänä keväänä tarjolla on mm. depressiokoulua sekä kuukausittain starttaavia ravitsemuksen vertaistukiryhmiä.


Stressinhallinnan oppeja lounastauolla = Lounas drop-in. Lounastatko yksin näytön äärellä? Pyörivätkö ajatuksesi stressirataa, onko olosi kuormittunut ja keskittymisesi herpaantuu? Puolen tunnin Lounas drop-in:ssä opit olemaan enemmän läsnä lounaallasi. Lounas drop-in pidetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tiistaisin klo 11.30–12.00 maalis–toukokuussa 2021.

Stressinhallinnan oppeja lounastauolla = Lounas drop-in - YTHS

*******

Reseptejä opiskelijoilta opiskelijoille -vihko julkaistu. Reseptivihko on tarkoitettu kaikille opiskelijoille, ja siihen on koottu yhteensä 21 suosikkireseptiä opiskelijoilta opiskelijoille. Ruuat ovat terveellisiä, edullisia, ympäristöystävällisiä ja helppoja. 

Reseptejä opiskelijoilta opiskelijoille -vihko julkaistu - YTHS

*******

Ohjeet asiointiin koronavirusepidemian aikana. Nettisivuiltamme löydät ohjeita, miten YTHS:llä asioidaan korona-aikaan.

Ohjeet asiointiin koronavirusepidemian aikana - YTHS

*******

Sähköinen terveyskysely löytyy nyt Selfistä! YTHS kutsuu kaikki kevätlukukaudella 2021 aloittaneet ensimmäisen vuoden opiskelijat terveystarkastukseen, joka koostuu sähköisestä terveyskyselystä sekä tarvittaessa henkilökohtaisesta tapaamisesta. Olethan jo kirjautunut Selfiin? Sieltä löydät myös sähköisen terveyskyselyn! 
Sähköinen terveyskysely löytyy nyt Selfistä! - YTHS

*******

Opiskelijaraadin toiminta käynnistyi – vuoden 2021 teemana Self. Laatuaan ensimmäinen YTHS:n opiskelijaraati kokoontui järjestäytymiskokoukseen 18.2.2021. Raadin tavoitteena on tuoda opiskelijan ääni mukaan YTHS:n toimintaan ja kehittämiseen. Raadin järjestäytymiskokouksessa oli mukana 49 opiskelijaa. Työskentelyssä kattoteemana tänä vuonna on Self-verkkopalvelun toiminnan ja sisältöjen kehittäminen niin, että se palvelee opiskelijoita entistä sujuvammin.

*******

Nappaa selviytymisvinkit etäarkeen lounaswebinaarien tallenteista! Onko arkirytmisi hukassa jatkuvan etäilyn takia? Kaipaatko apua etäarjen sujuvoittamiseen? YTHS:n helmikuiseen lounaswebinaarisarjaan osallistui noin 130–180 opiskelijaa. He kiittelivät webinaarisarjaa ja toivoivat lisää vastaavanlaisia webinaareja. Voit nyt katsoa lounaswebinaarit tallenteina! 
Nappaa selviytymisvinkit etäarkeen webinaarisarjasta! - YTHS

*******

Lähdetään liikkeelle! -seminaari – ilmoittaudu nyt. YTHS:n terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2021-2022 on liikunta. Maksuton ja kaikille avoin Lähdetään liikkeelle -webinaari on lähtölaukaus liikunnan teemavuosillemme, ja se pidetään keskiviikkona 17.3.2021 klo 8.30-11.00, tule mukaan & ilmoittaudu 12.3.2021 mennessä!

Lähdetään liikkeelle! - YTHS

*******

TULOSSA: Mielenterveyttä edistävä webinaari opiskelijajärjestöjen aktiiveille 13.4.2021! YTHS:n webinaari teemalla Opiskelijoiden yksinäisyyden ja kuormituksen kampittaminen yhteistyöllä korkeakouluyhteisöissä tarjoaa työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen opiskeluyhteisöissä. Se on tarkoitettu opiskelijajärjestöjen edustajille ja korkeakoulujen henkilökunnalle. Koronan myötä korkeakoulut ovat ottaneet digiloikan, joka asettaa haasteita opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiselle. Save the date 13.4.2021 klo 8.30–12.00 – lisätietoa luvassa!

*******

Ykköstiedotuskanava opiskelijoille on yths.fi – seuraathan jo! YTHS tiedottaa opiskelijoille ajankohtaisista asioista ensisijaisesti nettisivuillaan osoitteessa yths.fi, etenkin pääsivua kannattaa seurata. Lisäksi YTHS:n Facebook- ja Instagram-sivut toimivat säätiön sähköisinä ilmoitustauluina opiskelijoille. Kurkkaa! > Etusivu - YTHS | Facebook | Instagram

 

*******

 

Terveyttä ja hyvinvointia myös somessa! Följ oss på sociala medier! Follow us on social media!

Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | LinkedIn

 

*******

Tämä uutiskirje on suunnattu ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien edustajille ja lähetetty niille, jotka ovat antaneet yhteystietonsa jakelulistalle. Voit poistua jakelulistalta ilmoittamalla siitä osoitteeseen viestinta@yths.fi