Olet täällä

YTHS otti käyttöön sähköisen reseptin

Uutinen | 19.1.2015

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) on otettu käyttöön eResepti. Sähköistä reseptiä on kehuttu vaivattomaksi ja helppokäyttöiseksi.

Sähköinen resepti, eResepti, on otettu käyttöön YTHS:n kaikissa toimipisteissä ympäri Suomea. Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Se tallennetaan keskitettyyn tietokantaan, Reseptikeskukseen.

Valtakunnallinen Reseptikeskus sisältää kaikki sähköiset reseptit ja apteekkien niihin tekemät toimitusmerkinnät. Reseptikeskuksen tietojen perusteella mikä tahansa apteekki voi toimittaa lääkkeet.

Vain tietyt tarkoin määrätyt tahot pääsevät katsomaan tietoja Reseptikeskuksesta:

  • Lääkkeen määrännyt lääkäri saa katsoa reseptit, jotka hän on itse kirjoittanut.
  • Sinua hoitava lääkäri tai sairaanhoitaja voi katsoa sähköisiä reseptejäsi, jos annat siihen luvan suullisesti. Ilman sinun lupaasi lääkäri voi katsoa tietojasi vain hätätilanteessa.
  • Apteekissa farmaseutti ja proviisori voivat katsoa sähköisiä reseptejäsi, kun haet lääkkeet apteekista.

YTHS:n mukaan uusi eResepti on otettu vastaan erittäin hyvin.

– Suurimmalle osalle opiskelijoista eResepti oli tosin tuttu. Mutta myös he, joille asia oli uusi, iloitsivat sähköisen reseptin vaivattomuudesta ja asiakaslähtöisyydestä, YTHS:n Töölön toimipisteen palveluneuvoja Jaana Railosvuo kertoo.

eResepti on osa laajaa potilastietojärjestelmän uudistusta

YTHS on uusimassa vuoden 2015 aikana koko potilastietojärjestelmänsä. eReseptin käyttöönotto on siirtymäkauden ensimmäinen etappi.

Uudella Acute-potilastietojärjestelmällä pyritään muun muassa parantamaan potilasturvallisuutta ja asiakastyytyväisyyttä. Uudessa järjestelmässä asiakkaat voivat halutessaan varata netissä ajan, joka ei vaadi puhelimessa tehtävää hoidontarpeen arviota. Asiakkaat voivat myös perua ja siirtää vuorojaan itsenäisesti.

YTHS:n uusi potilastietojärjestelmä otetaan käyttöön vähitellen vuoden 2015 aikana.

Lue lisää:

Sähköinen resepti

YTHS: Reseptin uusinnan periaatteet ja sähköinen resepti

 
HA