Olet täällä

Yliopistopappien tarjoamat palvelut keväällä 2021

Uutinen | 12.1.2021

Yliopistopapit tarjoavat luottamuksellista ja maksutonta matalankynnyksen keskusteluapua kaikille yliopistoyhteisön jäsenille. Älä jää pohdintojesi kanssa yksin, jos opiskelut, jatkuva etäily, työt, jaksaminen, korona, ihmissuhteet, yksinäisyys, suru tai mikä tahansa asia mietityttävät.

Keskusteluapu sopii erityisesti tilanteeseen, jossa et koe tarvitsevasi mielenterveyden ammattiapua, mutta ajattelet, että voisit hyötyä keskustelusta ja kuulluksi tulemisesta vaitiolovelvollisen ja työ- ja opiskeluyhteisöstä ulkopuolisen ihmisen kanssa. Yliopistopappien tarjoama keskusteluapu voi toimia myös kannattelevana tukena odottaessasi pääsyä muun ammattiavun piiriin.

Sinun ei tarvitse kuulua kirkkoon eikä olla uskonnollinen ottaaksesi yhteyttä. Keskustelujen aiheet määräytyvät omista lähtökohdistasi ja kysymyksistäsi käsin – hengelliset ja teologiset kysymykset tulevat puheiksi vain, kun itse tahdot niistä keskustella.

Keskustelut voidaan toteuttaa kasvotusten, puhelimitse tai muiden etäyhteyksien avulla. Kevään aikana tapaamiset kasvokkain onnistuvat esimerkiksi ulkona kävelyllä ja Ylioppilastalo B:ssä tai muussa yhteisesti sovitussa tilassa, sikäli kuin molemmat osapuolet ovat terveitä ja yleinen tautitilanne ja turvallisuusohjeistukset sallivat.

Yliopistopapit ovat viikoittain tavattavissa myös Arkenilla ja myöhemmin keväällä remontin salliessa Kårenin tiloissa tiistaisin klo 13–14 (12.1. alkaen). Arkenilla ovet ovat epidemian vuoksi lukossa, joten kannattaa ottaa etukäteen yhteyttä ja sopia tapaamisesta jommassakummassa paikassa. 

Yliopistopappien yhteystiedot:

Tiina Hallikainen, tiina.hallikainen@evl.fi, 0403417308 (suomi, englanti) 

Mia Pusa, mia.pusa@evl.fi, 0403417296 (suomi, ruotsi, englanti) 

 

Keskusteluiltapäivät opiskelijoille zoomissa

Tervetuloa keskustelemaan yliopistopappien ja toisten opiskelijoiden kanssa! Olet tervetullut myös vain kuuntelemaan ja seuraamaan keskustelua ilman, että itse osallistut siihen. Keskusteluiltapäivät kerran kuukaudessa zoomissa:

21.1. klo 14–15 Tammikuu lupausten ja niistä luopumisen kuukausi, vai onko? Mietitään yhdessä minkälaiset lupaukset ovat aidosti omaa hyvinvointia tukevia.
18.2. klo 14–15 Lukupiiri: jaetaan tämän kevään parhaat lukuvinkit ja keskustellaan lukemastamme kirjallisuudesta.
18.3. klo 14–15 Hiljaisuuden jooga, tietoa hiljaisuuden joogasta ja muutama lyhyt harjoite päivää tasapainottamaan
22.4. klo 14–15 Kirjoittaminen oman hyvinvoinnin tukena. Miten esim. meditatiivinen ja hengellinen kirjoittaminen, kirjeet ja päiväkirja voivat tukea omaa hyvinvointia? Tehdään kirjoittamisharjoitus ja keskustellaan kirjoittamisesta yhdessä.
6.5. klo 14–15 Keväinen kahvihetki kukin omassa lempipaikassa ulkona tai sisällä, luontokokemusten jakamista

Lisätietoja ja linkit zoomiin Turun oppilaitospappien Facebook-sivulta.

Kirkolliset toimitukset

Yliopistopappia voit pyytää toimittamaan avioliittoon vihkimisen tai siunaamisen, kasteen, hautajaiset ja kodinsiunauksen. Voit ottaa yhteyttä myös, kun haluat käydä aikuisrippikoulun yksityisesti.

Aikuisrippikouluryhmä 

Onko sinulla avioliittoon vihkiminen tulossa, mutta rippikoulu käymättä? Tai oletko muuten vain kiinnostunut saamaan lisätietoa ja keskustelemaan kristinuskosta ja kirkosta? Tule mukaan aikuisrippikouluryhmään! 

Aikuisrippikoulu on sinulle, jota kiinnostaa yksi tai useampi seuraavista:

- tutustuminen kristinuskoon, Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja erityisesti Turun tuomiokirkkoon
- faktatieto edellisistä
- tutustuminen seurakuntien elämään ja toimintaan
- tutustuminen luterilaisiin hengellisyyden muotoihin ja ehkä niiden kokeileminenkin
- olet jo käynyt rippikoulun, mutta haluaisit tietää ja keskustella lisää
- haluaisit tutustua uusiin ihmisiin
- haluat saada kasteen ja tulla kirkon jäseneksi (kirkon jäsenenä olet oikeutettu kirkolliseen vihkimiseen, voit toimia virallisena kummina, hakeutua työtehtäviin kirkkoon sekä asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa)

Aikuisrippikouluun osallistuminen ei velvoita eikä sido sinua automaattisesti mihinkään. Voit osallistua aikuisrippikouluun, vaikka et kuuluisi kirkkoon etkä haluaisi siihen liittyä.

Aikuisrippikouluryhmä kokoontuu viisi kertaa helmi-huhtikuun aikana. Tapaamiset ovat joko etänä tai livenä riippuen koronarajoituksista. Tapaamisten lisäksi aikuisrippikoulu pitää sisällään itsenäistä kirkkoon, kristinuskoon ja seurakuntiin tutustumista. Tapaamisissa mukana ovat yliopistopappi Tiina Hallikainen, Tuomiokirkkoseurakunnan pappi Sinikka Pietilä ja nuorisosihteeri Vilho Routasalo.

Aikuisrippikoulun järjestävät Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän oppilaitospapit, yhteinen kasvatustyö sekä Tuomiokirkkoseurakunta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: tiina.hallikainen@evl.f, 0403417308 

Opiskelijoiden sururyhmä 

Sinulle, joka olet hiljattain menettänyt läheisesi. Sururyhmässä saat vertaistukea ja tilaa ja aikaa oman surusi käsittelyyn. Sururyhmä perustuu luottamuksellisuuteen. Ryhmä kokoontuu viisi kertaa kevään aikana, joko etänä tai livenä, koronarajoituksista riippuen. Sururyhmän sisältö ja tapaamisajat ja -paikat muokkautuvat osallistujien mukaan. Ryhmän ohjaa yliopistopappi Tiina Hallikainen. Ryhmä ei ole uskonnollinen ja se on avoin kaikille opiskelijoille. Ennen ryhmän alkua on yksi henkilökohtainen keskustelutapaaminen ohjaajan kanssa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tammikuun loppuun mennessä: tiina.hallikainen@evl.fi, 0403417308. 

Sateenkaari-illat Kampuskappelilla  

Tammikuusta alkaen Kampuskappelilla on kerran kuukaudessa kaksikielinen (su ja ru) sateenkaari-ilta. Illassa on alussa keskusteluosuus ja iltahartaus klo 18.30 alkaen. Olet tervetullut osallistumaan kumpaankin tai vain jompaankumpaan aikataulusi mukaan. Alkuvuodesta mukaan pääsee ainoastaan Zoomissa, mutta mikäli mahdollista myöhemmin keväällä mukaan voi tulla myös paikanpäälle. Sateenkaari-illoissa pyritään luomaan kaikin tavoin turvallista tilaa ja ne ovat kaikille avoimia, mutta aivan erityisesti kaikille sateenkaareville ihmisille. Sateenkaari-illat ovat maanantai-iltoina, kello 18-19 ja päivämäärinä ovat 18.1., 15.2, 15.3., 12.4. ja 15.5.  

https://utu.zoom.us/j/68596963104 

Hyvän mielen ryhmä 

Sinulle, joka pohdit, miten voisit lisätä mielesi ja olemisesi hyvinvointia ja onnellisuutta lisääviä tuokioita elämääsi. Ryhmässä käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat kokemukseemme siitä, miten onnellisia olemme, pohditaan omia vahvuuksia, unelmia ja asioita, jotka tuovat elämään lisää valoa ja iloa. Ryhmässä saadaan myös pieniä tehtäviä tapaamisten väliajoille. Niiden tekeminen on vapaaehtoista. Ryhmän vetäjä on yliopistopappi Mia Pusa ja ryhmä on avoin kaikille yliopistolaisille. Ryhmä kokoontuu keväällä Zoomissa viisi kertaa. 

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä tammikuun loppuun mennessä: mia.pusa@evl.fi, 0403417296.