Olet täällä

Yliopiston uudet sähköiset työkalut helpottavat opiskelijan arkea!

Jaa +

Uutinen | 3.5.2018

Turun yliopisto ottaa käyttöön kolme uutta sähköistä työkalua, jotka korvaavat vanhat työkalut ja helpottavat opiskelijan arkea. Kokosimme yhteen tärkeimmät tiedot muutoksista.

Opinto-opas uudistui

15.5. käyttöön otettiin uusi opinto-opas. Löydät sieltä jo nyt paljon etenkin syksyllä toteutettavia opintojaksoja ja niiden opetusaikatauluja. Opetusaikataulut/-ohjelmat ovat kuitenkin vielä keskeneräisiä ja niiden tiedot julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin.

Vaikka uusi opinto-opas näyttää erilaiselta kuin NettiOpsun opinto-opas, mutta ominaisuuksiltaan opas toimii samalla tavalla ja löytyy edelleen NettiOpsun etusivulta. Sen on kuitenkin tarkoitus olla käyttäjäystävällisempi. NettiOpsu säilyy muilta osiltaan ennallaan ja sitä voi myös syksyllä käyttää normaalisti.

>> Uuden opinto-oppaan löydät täältä

>> Katso ohjevideo

>> Lue uutinen uudesta opinto-oppaasta Turun yliopiston intranetistä

Exam korvaa Tenttiksen

15.5. alkaen uusien opintosuunnitelmien (OPS) mukaiset sähköiset tentit tehdään EXAMissa. Vanhan opintosuunnitelman mukaiset tentit tehdään Tenttiksessä.

Opiskelijat löytävät kaikki yleiset sähköiset tentit NettiOpsun Tentit > Sähköiset tentit -kohdan alta. Järjestelmä ohjaa opiskelijan tekemään varauksen EXAMiin tai Tenttikseen. Varauksensa opiskelija näkee kyseisen järjestelmän etusivulta, jossa voi tehdä myös perua tai muuttaa varausta. Henkilökohtaisista Exam-tenteistä ja kypsyysnäytteistä lähtee opiskelijalle sähköposti ja varaaminen tapahtuu suoraan Examissa.

Tenttis-tiloja on edelleen käytössä vuoden 2019 loppuun saakka, mutta tilat siirtyvät vähitellen Tenttis-tiloista EXAM-tiloihin.

 • Publicumin ja Agoran tenttitoissa on syksyllä ainoastaan EXAM-koneita
 • Teutori pysyy Tenttis-tilana pisimpään, mutta sinnekin on lisätään tarpeen mukaan EXAM-koneita
 • Kauppakorkeakoululla lisätään syyskuusta alkaen EXAM-koneita
 • Poriin ja Raumalle tulee lisää EXAM-koneita, myös Tenttis-koneita on tiloissa edelleen

Miten EXAM eroaa edellisestä järjestelmästä:

 • EXAMissa tenttien aloitusajat ovat 1 ja 2 tunnin välein, mikä mahdollistaa tehokkaamman koneiden käytön.
 • EXAMissa tentin siirtäminen on helpompaa, sillä ohjelma näyttää vapaat tenttiajat jo ennen kuin vanha tentti on peruttu.
 • Opiskelijan kannattaa siirtää tentti, johon ei esimerkiksi pääse tai ole valmistautunut ja näin säilyttää tenttikerta (ja antaa samalla muille tilaa tenttiä). 
 • NettiOpsu näyttää sekä Tenttis- että EXAM-tentit, (Tenttiksestä näkee vain Tenttiksen tentit)

UTUGradu sähköistää graduprosessin

1.8. alkaen kaikki ylemmät opinnäytteet (pro gradu -työ ja DI-työ sekä syventävien opintojen tutkielmat) tarkastetaan ja julkaistaan sähköisesti UTUGradu-järjestelmän kautta. Osa oppiaineista ja  laitoksista siirtyy tai on siirtynyt UTUGradun käyttöön jo aikaisemmin.

Mitä uutta UTUGradu tuo tullessaan:

 • Plagiaatintunnistus tehdään osana UTUGradu-prosessia 
 • Kansitus ei enää pakollista (mikä saattaa nopeuttaa prosessia). Opinnäytteen voi kuitenkin edelleen halutessaan kansittaa omaan käyttöön.
 • Opinnäytteen tekijä päättää julkaistaanko verkkojulkaisuarkisto UTUPubissa koko opinnäyte vai vain tiivistelmä. Mikäli tekijä päättää olla julkaisematta opinnäytettä kokonaisuudessaan, on se edelleen luettavissa yliopiston kirjaston tietyiltä koneilta.
 • Palaute opiskelijalle tulee UTUGradun kautta. Opinnäytteen arvostelusta voi halutessaan antaa palautetta suoraan hyväksyjälle (ei tarkastajalle)

Tarkemmat tiedot UTUGradusta löydät osoitteesta: http://libguides.utu.fi/opinnayte