Olet täällä

Yliopiston kirjasto avasi Turkuun ja Raumalle noutopisteen lainoille

Uutinen | 1.4.2020

Opiskelun, opetuksen ja tutkimuksen edellyttämien aineistojen lainaaminen Turun yliopiston kirjastosta turvataan poikkeusjärjestelyn avulla. Varatun aineiston noutopiste avattiin Turun kampuksella Educariumin kirjastolle keskiviikkona 1.4.2020, ja Opettajankoulutuslaitoksen kirjastolle Raumalla piste avataan keskiviikkona 8.4.2020.

Palvelu on suunnattu TY:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaathan käyttöösi vain ja ainoastaan opiskelussa ja tutkimuksessa tarvitsemiasi aineistoja. Kirjasto pyrkii toimittamaan aineistot mahdollisimman nopeasti, mutta varauduthan olemaan kärsivällinen. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun tilaamasi aineistot ovat noudettavissa. 

Noutopisteet ovat käytössä toistaiseksi ja palvelu voidaan joutua keskeyttämään. Kirjasto seuraa viranomaisten ohjeistusta ja määräyksiä.

Turun kampus

Educariumin noutopisteen aukioloajat ja sijainti

ma-to klo 12-18
pe 12-16

Noutopiste sijaitsee Educariumin (Assistentinkatu 5) julkisivun puolella, pyöräkatoksen alla olevan sisäänkäynnin tuulikaapissa. Rakennuksen sisään ei ole kulkua.

Kirjaston saavutettavuus ja esteettömyys.

Noudettavat aineistot

Noutopisteeltä voit noutaa Volter-tietokannan kautta varaamiasi aineistoja. Voit varata hyllyissä olevaa, lainattavaa aineistoa kaikista Turun kampusalueen kirjastoista. Poikkeustilanteen aikana voit varata noutopisteelle myös hyllyssä olevia kurssikirjoja.

Voit noutaa noutopisteeltä myös varaukset, jotka saapuivat ennen kirjastojen sulkeutumista. Ne on lainattu sinulle valmiiksi, joten jos haluat tarkistaa, jäikö varauksia noutamatta kirjastojen sulkeutuessa, avaa lainaustietosi Volterissa ja tarkista, onko sinulle lainattu kirjoja 31.3.2020 tai sen jälkeen.

Kirjaston tiloissa käytettäviä aineistoja, kuten vapaakappaleisiin kuuluvaa kaunokirjallisuutta, graduja ja arvokirjoja, ei anneta kotilainaan, eikä varattuja aineistoja lähetetä asiakkaille postitse.

Toimintaohjeet

Aineisto on noudettavissa, kun saat siitä saapumisilmoituksen.

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus, kun tulet noutamaan varauksia. Jos kuulut riskiryhmään, etkä voi itse asioida noutopisteellä, ota yhteyttä kirjastoon kirjasto@utu.fi ja sovi varaustesi luovutuksesta toiselle henkilölle.

Noudata ehdottomasti noutopisteellä annettuja ohjeita, jotta noutotilanne olisi turvallinen sinulle, muille asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä käsineet kädessä.

Voin­ko ti­la­ta pai­net­tua ai­neis­toa, jos mi­nul­la ei ole kir­jas­to­kort­tia?

Jos haluat varata hyllyssä olevan kirjan, tarvitset kirjastokortin Turun yliopiston kirjastoon. Poikkeustilan aikana uusia kirjastokortteja tehdään aineiston noutoa varten vain Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Tilaa kortti verkkolomakkeen kautta ja valitse noutopaikaksi Educariumin kirjasto.

Palautukset

Voit palauttaa lainaamiasi aineistoja Educariumin kirjaston edessä oleviin palautuslaatikoihin vuorokauden ympäri. Laatikoihin jätetyt aineistot odottavat suljetuissa pusseissa 48 tuntia, jonka jälkeen ne palautetaan. Odota siis rauhassa kaksi arkipäivää lainojen poistumista asiakastiedoistasi. Kirjaston ollessa kiinni ei lainoista tule myöhästymismaksuja.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.

Opettajankoulutuslaitoksen kirjasto, Rauma

Noutopisteen aulkoloajat

Noutopiste on avoinna kirjastorakennuksen aulassa (Seminaarikatu 1) keskiviikkoisin klo 14-17 8.4.2020 alkaen.

Noudettavat aineistot

Noutopisteeltä voit noutaa Volter-tietokannan kautta varaamiasi aineistoja. Voit varata hyllyissä olevaa, lainattavaa aineistoa Opettajankoulutuslaitoksen kirjastosta. Poikkeustilanteen aikana voit varata noutopisteelle myös hyllyssä olevia kurssikirjoja.

Toimintaohjeet

Varaukset ovat noudettavissa kirjastosta saapumisilmoituksessa ilmoitetun tunnuksen mukaan.

Noudata ehdottomasti noutopisteellä annettuja ohjeita, jotta noutotilanne olisi turvallinen sinulle, muille asiakkaille ja kirjaston henkilökunnalle. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä käsineet kädessä.

Palautukset

Voit palauttaa lainaamiasi aineistoja rakennuksne ulkopuolella olevaan palautuslaatikkoon. Kirjaston henkilökunta työskentelee kirjastossa vain kerran viikossa, joten odota siis rauhassa lainojen poistumista asiakastiedoistasi. Kirjaston ollessa kiinni ei lainoista tule myöhästymismaksuja.

Lisätietoja saat sähköpostitse osoitteesta kirjasto@utu.fi tai chatin kautta.