Olet täällä

Yliopistokollegion puheenjohtajistoon saatiin opiskelijaedustus!

Jaa +

Uutinen | 26.1.2018

TYYn hallituksen puheenjohtaja Inari Harjuniemi (kuvassa edessä kolmas vasemmalta) valittiin Turun yliopiston kollegion uuden kauden ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Turun yliopiston kollegio on yhteisön ääni ja yliopiston johdon sparraaja. Laki määrittelee yliopistokollegion tehtävät, kuten yliopiston tilinpäätöksen hyväksyminen, vastuuvapauden myöntäminen, yliopiston hallitusten jäsenmäärän päättäminen ja sen ulkopuolisten jäsenten valitseminen.

Yliopistokollegioon kuuluu 30 jäsentä, joilla on jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Jäsenistä 10 edustaa yliopiston professoreita, 10 muuta henkilöstöä ja 10 opiskelijoita.

Menneellä kaudella kollegio kokeili kolmen puheenjohtajan mallia, joka takasi kaikille niin sanonut kolmikannan ryhmille (opiskelijat, professorit ja muu henkilökunta) edustajan puheenjohtajistoon. Uusi kollegio piti mallia onnistuneena ja päätti valita myös alkavalle kaudelle puheenjohtajan jokaisesta ryhmästä.

Professori Kari Lukka valittiin yksimielisesti varsinaiseksi puheenjohtajaksi. Kyseessä on Lukan toinen kausi puheenjohtajana. Myös opiskelijat pitivät Lukan jatkokautta tervetulleena.

”Viime kaudella Kari sai kehitettyä kollegiota niin tehtävien kuin hengen ja keskustelukulttuurin osalta. Siitä olen kiitollinen Karille. Saman eteenpäin katsovan asenteen soisi jatkuvan tälläkin kaudella”, toivoo kollegion edellisen kauden varapuheenjohtajana toiminut ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen asiantuntija Joni Kajander.

Opiskelijat esittivät varapuheenjohtajaksi ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Inari Harjuniemeä. Äänestyksen jälkeen Inari valittiin kollegion ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja keskiryhmän ehdokas yliopistolehtori Ari Lehtonen kollegion toiseksi varapuheenjohtajaksi.

”Olen tosi innoissani, että pääsen toimimaan kollegion varapuheenjohtajana! Siisteintä kollegiossa on sen jäsenten moninaiset taustat, joiden pohjalta syntyy tulevana vuonna varmasti monia mielenkiintoisia keskusteluja. Henkilökohtaisesti koen tärkeäksi hyvän keskusteluyhteyden rakentamisen eri ryhmien välille”, Harjuniemi sanoo.