Olet täällä

Yliopisto-opiskelijat järjestivät yhteisöllisen asumisen tapahtumia ympäri Turkua

Jaa +

Uutinen | 7.1.2015

TYY järjesti vuonna 2014 yhteisöllisen asumisen kampanjan. Kampanja myönsi rahoituksen yhteensä seitsemälle syksyn aikana järjestettävälle asuinyhteisön tapahtumalle ja hankkeelle. Monet yhteisöllisyyttä rakentavista hankkeista olivat niin onnistuneita, että ne ovat jääneet elämään hankkeen päätyttyä.

Tyyläisten oli mahdollista anoa M2 – Yhteisöllisen asumisen suurkampanja -hankkeesta rahoitusta yhteisöllistä asumista edistäviin tapahtumiin ja projekteihin. Rahoitusta myönnettiin seitsemälle projektille, jotka järjestettiin syksyllä 2014. M2-kampanjan tavoitteena oli lisätä yhteisöllisyyttä. Useat projektit ovatkin lisänneet aidosti yhteisöllisyyttä ja synnyttäneet uusia yhteisöllisiä tapahtumia.

Pilvilinnan kasvimaa kunnostettiin - kampanja-avustuksella 100 uutta viljelylaatikkoa

Kuunsillan ja Pilvilinnan asukastoimikunta kunnosti Pilvilinnan kasvimaan talkoovoimin syksyllä 2014. Talkoot alkoivat TYS:n avustuksella, kun kasvimaan eteläreunalta kaadettiin maata varjostavat puut. Syyskuussa järjestettiin rikkaruohojen kitkentätalkoot.

Asukastoimikunta päätti korvata kasvipalstan viljelylaatikoilla, joiden väleihin jäävät käytävät päällystettiin soralla. Projekti toteutettiin loka-marraskuussa, jolloin edellisen kesän sato oli jo korjattu. M2-kampanja-avustuksen turvin palstoille hankittiin peräti 100 viljelylaatikkoa.

Marraskuun loppupuolella pidettyihin kahteen talkoopäivään osallistui 11 henkilöä. Talkoot alkoivat kaksi päivää aiemmin sataneen ensilumen kolaamisella, mutta aktiivisten talkoolaisten ansiosta projekti saatiin kuitenkin syksyn osalta valmiiksi.

Keväällä 2015 asukastoimikunta aikoo hankkia lisää lannoitetta ja multaa. Keväällä asukkaiden on mahdollista varata itselleen oma viljelylaatikko. Kaksi viljelylaatikkoa on jätetty esimerkkikappaleiksi, joita kasvipalstakoordinaattori kasvattaa. Näiden laatikoiden yhteydestä löytyy tarvittavaa tietoa oman viljelylaatikon hoitamiseen.

Tutustu naapurustoosi -bileistä toivotaan jokavuotista perinnettä

Tutustu naapurustoosi -bileet järjestettiin Three Beersissä 26.11.2014. Tapahtuman mainostus oli saavuttanut kohderyhmänsä: varsinaiseen tapahtumaan ja sitä edeltäviin eri asukastoimikuntien etkoihin osallistui runsaasti ensikertalaisia ja myös uusia asukkaita.

Illan päätapahtumaan Three Beersiin saapui toistasataa henkilöä. Tapahtumassa esiintyi livebändi, tunnelma oli tiivis ja ihmiset viihtyivät. Ennen varsinaista tapahtumaa asukastoimikunnilla oli mahdollisuus järjestää TYYn avustuksella etkot. Etkoja järjestettiin muun muassa Nummenrannan, Yo-kylä Lännen sekä Yo-kylä Idän kerhohuoneilla.

Tapahtuman avulla asukkailla oli helppoa tutustua omiin naapureihinsa sekä myös muiden asukastoimikuntien aktiiveihin ja asukkaisiin. Tapahtuma sai kiitosta asukkaiden lisäksi myös Three Beersin henkilökunnalta, minkä vuoksi Tutustu naapurustoosi -bileistä on jo suunniteltu jokavuotista tapahtumaa. Tapahtuman suunnittelu toi yhteen myös asuinalueen aktiivisia toimijoita, minkä ansiosta erilaisia yhteisöllisiä tapahtumia on helpompi järjestää jatkossakin.

Misulahden brunssilla sai tutustua kimppakämppäasumiseen

Misulahden brunssin tarkoituksena oli esittää vaihtoehtoinen tapa elää opiskelijaelämää: neljä tyttöä asumassa yhdessä isossa asunnossa Turun keskustassa.

Kämppikset järjestivät Turun yliopisto-opiskelijoille 16.11. muhevan brunssin M2-kampanjan tukemana. Brunssi oli menestys: vieraita tuli peräti yli sata, ruokaa riitti kaikille ja tunnelma oli upea.

Magic the Gathering -tilaisuus houkutteli maailman suosituimman keräilykorttipelin pariin

Yo-kylässä järjestettiin drafting-tilaisuus, jossa maailman suosituimmasta keräilykorttipelistä Magic the Gatheringista vaihdetaan keräilykortteja pelaajien kesken.

Draft-tilaisuus järjestettiin yo-kylässä tapahtuman järjestäjän Paavo Maanpään kotona. Onnistuneessa tapahtumassa oli paikalla seitsemän pelaajaa. Tapahtumalle on suunniteltu jatkoa myös tulevaisuudessa.

Kaksipäiväinen leffamaratoni keräsi yhteen Harry Potter -fanit

Marraskussa järjestettiin Harry Potter -elokuvamaratoni kahdessa osassa 22.11. ja 29.11. YO-talo B:n tiloissa.

Ensimmäisessä osassa katsottiin ensimmäiset neljä elokuvaa, ja paikalla oli noin 12 henkeä. Toiseen osaan osallistui peräti 20 henkeä. Leena Höltän järjestämää leffa-maratonia värittivät keskustelut elokuvista ja kirjoista, tunnelma oli viihtyisä ja tapahtuma varsin onnistunut.

Rakenna oma boffer -tapahtumasta viriää boffer-kerho

Matti Nikaman ja Juha-Pekka Finnilän 24.11. järjestämä bofferointi-tapahtuma oli onnistunut. TYYn antamaa avustusta tarvittiin erityisesti boffer-materiaalien ostamiseen.

Yhteisöllinen tapahtuma poiki myös jatkoa: järjestäjät alkavat pitää viikottaista boffer-kerhoa Iskerin salissa.

Yo-talo C:ssä elvytettiin lenkkisaunaperinne

Ylioppilastalo C:ssä järjestetyissä saunailloissa oli tavoitteena elvyttää yhteisöllinen lenkkisaunaperinne. Projektin tarkoituksena oli virittää yhteisöllistä toimintaa saunan kautta ja houkutella uusia kävijöitä yhteissaunaan. Tarjolla oli M2-kampanjan avustuksella hankittuja virvoitusjuomia, naposteltavia ja pesuaineita.

Lenkkisaunasta tiedotettiin talon ilmoitustaululla. Kahden kuukauden aikana lenkkisaunavuoroilla oli toisinaan pientä tarjoiltavaa. Tarjoilu houkutteli paikalle paljon uusia saunojia: yhteissaunavuorot olivat toisinaan täynnä. Lenkkisauna tutustutti talon asukkaita toisiinsa, ja myös asukastoimikunta sai uusia jäseniä.

Lue lisää:

M2 - Yhteisöllisen asumisen suurkampanja