Olet täällä

Yli 300 yliopisto-opiskelijaa ehdolla ”TYYn eduskuntaan” Turussa

Jaa +

Tiedote | 19.10.2015

Turun yliopiston ylioppilaskunnan tiedote 19.10.2015

Kolmessatoista Suomen ylioppilaskunnassa järjestetään edustajistovaalit tänä syksynä. Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistoon pyrkii eniten ehdokkaita Suomessa.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään 3.–4.11.2015. TYYn edustajistoon pyrkii tänä vuonna peräti 328 Turun yliopiston opiskelijaa neljästätoista eri vaaliliitosta. Ehdokasmäärä on kaikista Suomen ylioppilaskunnista vaalien korkein.

– Suomen suurin ehdokasmäärä kertoo siitä, että ylioppilaskunnan asiat todella kiinnostavat opiskelijoita ja niihin halutaan vaikuttaa. Suuri ehdokasmäärä kertoo myös hyvästä vaalien valmistelusta ja onnistuneesta viestinnästä. Toivon että saisimme myös kohotettua äänestysaktiivisuutta viime vaaleista, kertoo TYYn pääsihteeri Rauli Elenius.

Viime edustajistovaaleissa vuonna 2013 TYYn äänestysprosentti oli kaikista Suomen ylioppilaskunnista korkein: 35 prosenttia ylioppilaskunnan jäsenistä käytti äänioikeuttaan.

Tämän vuoden vaaleissa naiset pyrkivät TYYn edustajistoon aiempaa aktiivisemmin. Ylioppilaskunnan yhtenä tavoitteena on ollut tasapuolinen ehdokasasettelu. Edustajistovaalien vaaliliitot ovat onnistuneet tavoitteessa hyvin: puolet edustajistovaaliehdokkaista on naisia. Vuoden 2013 vaaleissa naisten osuus ehdokkaista jäi 40 prosenttiin, vaikka Turun yliopistossa opiskelevista opiskelijoista noin 60 prosenttia on naisia.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätösvaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi. Edustajisto päättää muun muassa ylioppilaskunnan talousarviosta ja edunvalvonnan painopisteistä. TYYn edustajistovaaleissa on yli 14 000 äänioikeutettua.

Lisätietoja:

TYYn edustajistovaalikoordinaattori Tuomas Dahlström
p. 044 970 1491
tukrda@utu.fi

www.tyy.fi/vaalit