Olet täällä

Vuoden opettaja on Marjaana Raukola-Lindblom

Uutinen | 6.9.2016

Turun yliopisto ja Turun yliopiston ylioppilaskunta palkitsevat vuosittain sekä vuoden opettajan että opintojakson. Palkinnot jaetaan yhteisillä avajaiskarnevaaleilla.

Vuoden 2016 opettajaksi valittiin logopedian yliopisto-opettaja Marjaana Raukola-Lindblom. Perusteluissa todettiin muun muassa, että Raukola-Lindblom on uudistanut logopedian opetussuunnitelmaa merkittävästi kliinisten opintojen osalta ja luonut jaksoille selkeät oppimistavoitteet, jotka tukevat opiskelijan kykyä oppimisensa reflektointiin.

– Innostusta opettajan työhän pitää yllä toimiva ja kannustava työyhteisö. Meillä logopediassa on erityisen dynaaminen ja eteenpäinpyrkivä henkilökunta.  Olemme muokanneet opetusta uuteen uskoon ja nyt odotamme jännittyneenä, miten opiskelijat ottavat sen vastaan, Raukola-Lindblom toteaa.

Vuoden opintojaksolla hyödynnettiin verkkoympäristöä

Vuoden opintojaksona palkittiin Online Mouse Histology Course for Nordic Biomedicine Network -kurssi, jonka vastuuopettajana on toiminut Leena Strauss. Hänen rinnallaan kurssia ovat kehittäneet Sari Mäkelä, Matti Poutanen, Harry Kujari ja Olli Carpén

Biolääketieteen maisteriopintoihin lukeutuva Online Mouse Histology järjestettiin verkko-opetuksena. Se oli myös osa pohjoismaisen biolääketieteen opetusverkoston opetusta, ja kurssille osallistui lähes 50 opiskelijaa yhteistyöyliopistoista eli Bergenin, Itä-Suomen ja Turun yliopistoista sekä Karoliinisesta Instituutista.

Hiirten histologian ymmärtäminen on keskeinen osa biolääketieteen opintoja, sillä hiiret ovat yleisesti käytetty koe-eläin tutkittaessa ihmisten sairauksia. Kurssi oli erinomainen esimerkki digitaalisen oppimisen kehittämisestä, kansainvälisestä ja kansallisesta yhteistyöstä ja onnistuneesti toteutetusta virtuaalisesta liikkuvuudesta.

TYY onnittelee palkittuja.