Olet täällä

Vuoden opettaja Kaarina Koski: ”Opettajaa kutittaa sydämestä”

Uutinen | 5.9.2017

Aurinkoisena ja tuulisena syyskuunalun tiistaina Yliopistonmäki täyttyi opiskelijoista, järjestöistä ja yliopiston henkilökunnasta. Rennossa tunnelmassa juhlitun avajaiskarnevaalin aikana palkittiin myös vuoden opettaja, vuoden opintojakso ja vuoden kieliteko.

Turun yliopiston vuoden opettaja on valittu vuodesta 1994 lähtien ja vuoden opintojakso vuodesta 2006 lähtien. Valinnan tekevät yliopisto ja ylioppilaskunta yhdessä. Vuoden opettajan valinnalla halutaan korostaa opetustyön tärkeyttä ja huomiota kiinnitetään esimerkiksi arkipäivän opettajuuteen, opintojen ohjaukseen, opetuksen kehittämiseen ja tutkimuksen ja opetuksen yhdistämiseen.

Vuoden 2017 opettajaksi valittiin folkloristiikan yliopistolehtori Kaarina Koski. Koskea on kuvailtu avuliaaksi, huumorintajuiseksi ja empaattiseksi opettajaksi, jonka opiskelijat ovat kokeneet helposti lähestyttävänä ja kannustavana. Opetustyyli on omannäköisensä, luennointitapa kevyt ja kiinnostava. Opetustyylistä näkee, että kurssit ja seminaarit on mietitty niin, että ne ovat tavoitteellisia ja mielekkäitä kaikille.

”Opettajaa kutittaa sydämestä”, sanoo Koski kiitospuheessaan ja toteaa samalla, että opettaja on yliopistolla opiskelijaa varten.

Vuoden opintojaksolla yhdistyivät monipuoliset opetusmenetelmät ja hyvä opiskeluilmapiiri

Vuoden opintojaksona avajaiskarnevaaleissa palkittiin Lääketieteellisen tiedekunnan Patologian ja oikeuslääketieteen oppiaineen opintojakso Tautioppi. Opetusmenetelmiltään ja arviointitavoiltaan monipuolisen opintojakson sai kiitosta myös opintojakson aikaisen tiedottamisen toimivuudesta sekä vuorovaikutukseen perustuneesta hyvästä opiskeluilmapiiristä.

Vuoden kieliteosta palkittiin kieli- ja viestintäopintojen keskuksen opettaja Päivi Paukku, joka on vuodesta 2014 alkaen tehnyt yhteistyötä Liedon Ilmaristen alakoulun kanssa. Osa Paukun suomen kielen kurssien kansainvälisistä opiskelijoista on vieraillut alakoulussa, mikä on ollut erityisen innostavaa suomalaisesta peruskoulusta kiinnostuneille ulkomaalaisille.

TYY onnittelee palkittuja!