Olet täällä

Vielä ehdit lähteä ehdolle edustajistovaaleissa

Jaa +

Uutinen | 18.9.2015

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalit järjestetään marraskuussa. Vaaleissa valitaan 41-jäseninen edustajisto, ”TYYn eduskunta”.

TYYssä järjestetään edustajistovaalit tänä syksynä. Äänestämään pääset 3.–4.11.2015. Vaalien ennakkoäänestys järjestetään 26.–29.10.2015.

Äänestys on helppoa: voit äänestää sähköisesti internetissä. Äänestyslinkki lisätään äänestysajaksi vaalien nettisivuille: www.tyy.fi/vaalit

Sopivan ehdokkaan valinnassa saattaa auttaa muun muassa vaalikone. Vaalikoneen löydät lähempänä vaaleja vaalisivulta. Sivuilta löytyy nyt muun muassa vaaliliittojen esittelyt sekä vapaasti hyödynnettäviä viestintämateriaaleja.

Edustajistovaaleissa valitaan ylioppilaskunnan ylintä päätäntävaltaa käyttävä 41-jäseninen edustajisto kahden vuoden toimikaudeksi vuosille 2016 ja 2017. Vaalien teemana on ”Ei nukuta”, sillä nukkuvien äänestäjien määrä oli viime vaaleissa suuri. Ääntään käytti vain 35 prosenttia äänioikeutetuista, vaikka edustajiston päättämät ja ajamat asiat koskettavat jokaista Turun yliopiston opiskelijaa.

Mikä on edustajisto?

Edustajisto on kuin ylioppilaskunnan eduskunta. Se kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuussa. Edustajistossa päätetään muun muassa TYYn jäsenmaksun suuruudesta sekä sen käyttökohteista, edunvalvonnan kohteista, TYYn hallituksen kokoonpanosta sekä säännöistä.

Edustajiston keskustelut ovat usein aivan yhtä kiihkeitä kuin eduskunnassa. Opiskelijan näkökulmasta käsitellyt asiat ovat merkityksellisiä, sillä edustajisto päättää monista opiskelijoiden elämää koskettavista asioista.

Edustajiston jäsenen tehtävä on osallistua kerran kuussa edustajiston kokoukseen sekä iltakouluun. Hänen on luonnollisesti hyvä perehtyä käsiteltäviin asioihin etukäteen esimerkiksi oman listansa jäsenten kanssa. Edustajiston jäsenen tehtäviin kuluu yleensä kymmenisen tuntia kuussa.

Miten pääset ehdolle?

TYY järjestää ehdokkaille ja ehdokkuutta harkitseville vaali-infon maanantaina 28.9. klo 18–19 Turku-salissa, Yo-talo A:n toisessa kerroksessa.

Infossa kerrotaan hyödyllistä infoa ehdokkuudesta, kampanjoinnista ja vaalikoneesta. Olet sitten päättänyt asettua ehdolle tai harkitset sitä vielä, saavu kuulolle.

Ehdokkaaksi on mahdollista asettua maanantaihin 5.10.2015. klo 12 asti. Helpoin tapa lähteä ehdolle on ottaa yhteyttä haluamansa listan vaalipäällikköön. Katso vaalipäälliköiden yhteystiedot: www.tyy.fi/vaalit/yhteystiedot

Äänestämällä ja ehdokkaaksi lähtemällä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan Turun yliopiston opiskelijoiden asioihin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Kysymyksiä?

Vaalikoordinaattori Tuomas Dahlström
tukrda@utu.fi
044 9701491

www.tyy.fi/vaalit