Olet täällä

Vielä ehdit hakea kansainväliselle vapaaehtoistyöleirille

Jaa +

Uutinen | 1.6.2016

Kansainvälisillä vapaaehtoistyöleireillä luodaan ymmärrystä eritaustaisten ihmisten välille, ystävystytään ja kääritään hihat yhteisen hyvän puolesta! Niillä tehdään konkreettista työtä paremman maailman edistämiseksi: järjestetään toimintaa pakolaisperheille, kitketään luomupeltoja, leikitään lasten kanssa, viihdytetään vanhuksia, autetaan kyläjuhlien ja festivaalien järjestämisessä, rakennetaan polkuja kansallispuistoihin ja osallistutaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten korjaukseen.

Leirinhakukoneessa on parhaillaan yli 700 leiriä, valitse niistä itselle sopivin ja hae pian!

Vapaaehtoistyöleirejä on kaikissa maanosissa – Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Oseaniassa. Lähellä olevia leirejä varten kaksi viikkoa ja pieni budjetti riittävät, mutta jos lähtee kauemmas niin kannattaa mennä vaikka kahdelle leirille peräkkäin. Leirinjärjestäjät ovat pieniä paikallisia yhdistyksiä, yhteisöjä, osuuskuntia ja yleishyödyllisiä projekteja. Töitä tehdään 2-4 viikkoa talkoohengellä monikulttuurisessa porukassa. Leireille ei ole yläikärajaa, vaan kaikki voivat osallistua. Leiriläisten tulee kuitenkin olla vähintään 18-vuotiaita (joitakin leirejä on myös 16-vuotiaille, esimerkiksi Italiassa, Islannissa, Turkissa ja Belgiassa). Osallistujilta ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät.

”Sain leiriltä upeita kokemuksia ja ihania uusia ystäviä, joiden kanssa olemme jo suunnitelleet jälleennäkemistä. Voin ehdottomasti suositella vapaaehtoistyöleirejä sekä Mongoliaa maana kaikille. Jos vain vähänkään tuntuu siltä, että vapaaehtoistyöleiri voisi kiinnostaa, niin kannattaa lähteä!” Riikka Lampola, leirillä Mongoliassa keväällä 2015.

Kuinka haen? Lue ohjeet täältä

MIKÄ KVT? Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka edistää ruohonjuuritason toiminnalla rauhaa, tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä. Lähetämme aikuisia ja nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille lyhytaikaisille vapaaehtoistyöleireille sekä pitkäaikaiseen (1-12kk) vapaaehtoistyöhön. Toimintamme ydinosa-alueena on myös kansainvälisten vapaaehtoistyöleirien järjestäminen Suomessa. Tämän lisäksi KVT tarjoaa vapaaehtoistyömahdollisuuksia turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille.

Lue lisää