Olet täällä

Vielä ehdit hakea ICYE-vapaaehtoistyöhön ulkomaille

Uutinen | 23.2.2015

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko tutustua elämään Aasiassa, Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa tai Oseaniassa?
Olisiko ensi syksy sinulle sopiva hetki lähteä ulkomaille?

Vielä ehdit hakea 6 tai 12 kuukaudeksi ICYE-vapaaehtoistyöhön Boliviaan, Brasiliaan (vain 6 kk), Indonesiaan, Intiaan, Keniaan, Meksikoon, Peruun, Taiwaniin, Ugandaan tai Uuteen-Seelantiin!

International Cultural Youth Exchange (ICYE) on kansainvälinen vapaaehtoisohjelma, jossa osallistujat työskentelevät etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialan työpaikoissa, kuten päiväkodeissa, kouluissa ja katulasten tukikeskuksissa. Tehtäviä on tarjolla myös mm. ihmisoikeusjärjestöissä ja ympäristöalalla. Ensi syksyn jaksot alkavat kohdemaasta riippuen elo- tai syyskuussa.

ICYE-vapaaehtoistyö tarjoaa mainion mahdollisuuden olla avuksi, oppia uusia taitoja ja tutustua lähietäisyydeltä elämään kohdemaassa. Arkea vietetään paikallisten kanssa, ja ohjelmaan kuuluvissa valmennuksissa vapaaehtoiset tapaavat toisiaan. Osallistujilta edellytetään motivoituneisuutta kansainväliseen vapaaehtoistyöhön sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja on joustava monissa kohdemaissa.

ICYE-ohjelmaan haetaan Suomesta Maailmanvaihto ry:n kautta. Maailmanvaihto on vuonna 1958 perustettu nuorisovaihtojärjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille.

Avoimet paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hae pian! Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet löydät Maailmanvaihdon nettisivuilta. Maailmanvaihdon vapaaehtoisten kokemuksista voit lukea heidän blogeistaan. Kurkkaa kuulumiset maailmalta!