Olet täällä

Vapputuottajat Venla ja Laura tekevät vapusta TYYlikkään

Jaa +

Uutinen | 24.4.2018

Tänä vuonna TYYlikästä vappua tuottavat Venla Rousku ja Laura Rinnevuori. Kiireen keskellä he ehtivät kertoa, mitä tänä vuonna kannattaa odottaa.

Venlalle ja Lauralle turkulainen vappu merkitsee aurinkoa, iloisia ihmisiä, kesän aloitusta ja kevään juhlaa. Vappuna kaupunki ja turkulaiset heräävät eloon talven jäljiltä.

”Vapun sykähdyttävin hetki on ehdottomasti Taidemuseonmäen lakitus, joka saa aina kylmät väreet pintaan. Samalla vappu päättää lukuvuoden, mikä saa aikaan pientä haikeutta, varsinkin meille jo valmistumisen kynnyksellä oleville”, tuottajat toteavat.

TYYlikkään vapun tuottaminen on ollut opettavainen, innostava, monipuolinen ja hauska kokemus.

”Paljon ollaan opittu, naurettu ja vietetty unettomia öitä. Kokonaisuudessa jäädään kuitenkin kymppiplussalle. Onko elämää vapun jälkeen?” Venla ja Laura pohtivat.

Tämän vuoden TYYlikkääseen vappuun tuottajat ovat kehitelleet vappukansalle uusia, mukavia juttuja, kuten vappubingon ja Vappu-Inton.

Vappubingo on tehtäväpassi, jonka avulla on tarkoitus virittäytyä vapputunnelmaan ja tutustua paremmin suomalaisiin vappuperinteisiin. Katso vappubingon tehtävät TYYn vappusivuilta ja ota kuva itsestäsi tai kaveristasi suorittamassa tehtäviä. Postaa kuvasi hashatageilla #tyylikäsvappu2018 ja #tyylikäsvappubingo, niin olet mukana kilpailussa! Kuvien tägänneiden kesken arvotaan VG Wokin lahjakortti, TYYn kangaskassi, vappumerkki sekä kv-siiven haalarimerkkejä. Arvonta suoritetaan vapun jälkeen.

Vappu-Into on taas sympaattinen vappusankari, joka perehdyttää videoissaan katsojan turkulaiseen vappuun.

”Lakituksen lisäksi kannattaa ehdottomasti tulla vappupäivänä Vartsikalle kuuntelemaan hyvää musiikkia! Meidän loistavat bändit, EELI ja Max Beans, johdattelevat teidät kesän tunnelmaan ja heidän kappaleistaan löydät varmasti oman vuoden 2018 kesäbiisisi”, Venla ja Laura lupaavat. ”Kannattaa ehdottomasti ottaa osaa myös SiistiVappu-kampanjaan, joka kannustaa pitämään kaupungin siistinä myös vappuna.”