Olet täällä

Valmistautuminen kuntavaaleihin alkaa - vastaa kunnallispoliittiseen kyselyyn!

Uutinen | 5.5.2020

Kevään 2021 kuntavaaleihin valmistautuminen on alkanut! Kunnallispolitiikka vaikuttaa moniin opiskelijaa koskeviin kysymyksiin kampuskaupungeissa. Ylioppilaskunta pitää yllä hyviä suhteita päättäjiin myös kuntavaalien välillä, mutta erityisen tärkeää on opiskelijaliikkeen aktiivisuus nyt vaalien lähestyessä. Turussa opiskelee 40 000 korkeakouluopiskelijaa joten opiskelijoiden äänen tulee kuulua myös kunnallispolitiikassa. Rauman ja Porin osalta TYY tukee paikallisia opiskelijajärjestöjä kunnallispoliittisessa vaikuttamisessa.

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden äänitorvi Ryhmä 40 000 (R40k) kerää kyselyllä opiskelijoiden näkemyksiä Turusta. Kysely on toteutettu yhteistyössä Opiskelijakaupunki Turun kanssa ja siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi 31.5. asti. Kyselyllä kartoitetaan laajasti turkulaista korkeakouluopiskelijaa koskevia aiheita, kuten asumista, terveydenhuoltoa, palveluita ja liikkumista. 

Kyselyn tuottamaa tietoa tullaan hyödyntämään R40k:n yhteisen kuntavaaliohjelman tuottamiseen. Kuntavaaliohjelma tullaan julkaisemaan syksyllä 2020 ja sitä tullaan käyttämään kuntavaalivaikuttamiseen. Yhtenä TYYn tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta kunnallispolitiikan vaikutuksista opiskelijaelämään ja siten nostaa nuorten äänestysprosenttia.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia, ja vastauksellasi autat meitä pohtimaan, mikä tekisi Turusta entistäkin paremman kaupungin asua ja elää!

► Vastaa kyselyyn!