Olet täällä

Uusi ylioppilastalo Turkuun

Uutinen | 10.5.2017

Sopivien tilojen puute on puhuttanut Turun yliopiston opiskelijoita viime aikoina ja etenkin sopivan kokoisen juhlatilan tarve on ollut selvästi esillä jo pidempään.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) hallitus on päättänyt kokouksessaan keskiviikkona 10.5. solmia sopimuksen Kuuvuoren vanhan nuorisotilan vuokrauksesta. Osoitteessa Nummen puistokatu 2 sijaitseva kiinteistö on valmistunut vuonna 1966 ja sen omistaa Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS), joka osti tilan hiljattain Turun kaupungilta.

Kesän aikana tilaan tehdään remontti ja tilaa on tarkoitus alkaa vuokrata käyttäjille syyskuun alussa. Alustavasta ohjelmasta löytyy jo laulukirjasitsit sekä lukuvuoden käynnistävän TYYlikkään avauksen etkot. Juhlatiloja tullaan vuokramaan TYYn ja muiden turkulaisten opiskelija- ja ylioppilaskuntien järjestöjen lisäksi myös ulospäin.

”Talohanke on ollut työn alla talotyöryhmällämme useita vuosia ja hankkeella on suuri merkitys ylioppilaskunnalle”, kertoo TYYn hallituksen puheenjohtaja Miika Tiainen. ”Etenkin juhlasalille ja kerhohuoneille on kysyntää ja uusi ylioppilastalo tulee vastaamaan näihin tarpeisiin.”

Juhlavuosiseminaari kerää varoja talon investointikuluihin

Turun yliopiston ylioppilaskunta tulee kattamaan uuden ylioppilastalon investointikuluja varainhankinnalla. Maanantaina 25.9. järjestetään TYYn juhlavuosiseminaari, jonka tuotot käytetään lyhentämättä uuden talon aloituskustannuksiin ja ylioppilaskunnan 100-vuotishistorian kirjoittamiseen.

Tapahtumaan myydään lippuja yrityksille ja sidosryhmille. Puhujiksi tilaisuuteen saapuvat valtiovarainministeri Petteri Orpo, professori Esko Valtaoja, toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen sekä Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

Myös opiskelijat voivat osallistua uuden talon tukemiseen vapaaehtoisella lahjoituksella Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksun yhteydessä.

”Toivomme, että tilasta tulee opiskelijoita yhdistävä ja palveleva paikka, jossa opiskelijakulttuuri saa kukoistaa”, sanoo Tiainen.

Uuden talon virallinen nimi ja tarkemmat tiedot tilojen vuokraamisesta tullaan julkaisemaan toukokuussa. Tiloja pääsee varaamaan 1.6. alkaen, tarkemmat tiedot tilojen varaamisesta ja vuokrista tulevat TYYn nettisivuille kesäkuuhun mennessä. Huomioithan, että tilaa remontoidaan kesällä, joten tilavarauksia voi tehdä vasta syyskuulle ja siitä eteenpäin. Seuraa TYYn viestintäkanavia ja saat lisätietoja uudesta talosta.