Olet täällä

Uusi opiskelija, tervetuloa Turun yliopistoon!

Jaa +

Uutinen | 20.6.2016

Onnea uuden opiskelupaikan johdosta ja tervetuloa Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäseneksi.

Opiskelu voi hyvinkin olla elämäsi parasta aikaa. Tenttien ja luentojen lisäksi voit saada uusia ystäviä, uusia harrastuksia ja paljon hienoja muistoja.

Turun yliopiston uutena opiskelijana olet myös Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYYn) jäsen. Ylioppilaskunnan tehtävänä on helpottaa sinun ja noin viidentoistatuhannen muun opiskelijan elämää yliopistolla. Se tapahtuu muun muassa aktiivisella edunvalvonnalla sekä monipuolisilla tapahtumilla, palveluilla ja eduilla, joihin kuuluu esimerkiksi edullinen lounas opiskelijaravintoloissamme.

Myös TYYn hallitus ja työntekijät palvelevat sinua. Yhteystietomme löydät TYYn verkkosivuilta.

TYYn työntekijät

► TYYn hallitus

Hallituksen puheenjohtajan Riina Lumpeen tervehdys uusille opiskelijoille

Hyödyllistä tietoa opintojen alkuun

Vaikka opiskeluissa ja opiskelijaelämässä on paljon uutta opittavaa, opiskelijatuutorilta saa tarvittaessa tukea. Opintojesi alussa sinun kannattaa tutustua omaan tuutoriryhmääsi, jonka kanssa pääset perehtymään opiskeluun ja yliopistoon käytännössä. Tuutorilta voit myös kysyä mieltä askarruttavia asioita.

TYYn verkkosivuilta löydät lisää ohjeita ja vinkkejä opintojesi alkuun muun muassa asumiseen, opiskelijakorttiin, toimeentuloon ja TYYn palveluihin liittyen.

► www.tyy.fi/uusiopiskelija

► www.tyy.fi/opiskelijalle

Tutustu myös TYYn uuden opiskelijan oppaaseen

Uusia ystäviä ja uusia harrastuksia TYYn järjestöissä

Voit myös osallistua monipuolisiin kulttuuritapahtumiin ja tutustua opiskelijajärjestöjen toimintaan. TYYssä toimii yli 140 järjestöä, joiden joukossa on ainejärjestöjä, osakuntia ja laidasta laitaan harrastejärjestöjä. Jokaiselle löytyy kiinnostavaa tekemistä. Lisäksi Turun korkeakoululiikunta CampusSport tarjoaa opiskelijoille edullisia ja monipuolisia liikuntavaihtoehtoja kunnon ja terveyden ylläpitämiseen.

Tutustu TYYn järjestöihin ja löydä oma yhteisösi

Mielenkiintoisimmat tapahtumat löydät TYYn tapahtumakalenterista

Turku on aito opiskelijakaupunki

Turku on aito opiskelijakaupunki, sillä melkein joka viides turkulainen on korkeakouluopiskelija. Olitpa sitten täällä syntynyt åboriginal tai opintojen takia kaupunkiin muuttanut, et ole yksin.

TYY kuuluu turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden Ryhmä 40 000 -verkostoon, joka edustaa nimensä mukaisesti noin 40 000 korkeakouluopiskelijaa. Verkoston tavoitteena on korkeakouluopiskelijoille tärkeiden asioiden edistäminen Turun kunnallispoliittisessa päätöksenteossa.

Tutustu ryhmä 40 000:n toimintaan

Opiskelijan Turun löydät kaupungin verkkosivuilta www.turku.fi/opiskelijakaupunki

Turun seudun tapahtumat löytyvät osoitteesta:kalenteri.turku.fi