Olet täällä

TYYni mieli -päivä 21.11.

Tiedote | 15.11.2018

Turun yliopiston ylioppilaskunnan TYYni mieli -päivä nostaa Turun yliopiston opiskelijoiden mielenterveyden esiin.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) TYYni mieli -mielenterveyskampanja järjestetään ensimmäistä kertaa keskiviikkona 21.11. Päivän tavoitteena on jakaa Turun yliopiston opiskelijoiden kokemuksia mielenterveydestä ja mielenterveyspalveluista sekä antaa konkreettista tietoa avun hakemisesta.

TYYn edustajisto toivoo kampanjan herättävän keskustelua myös yleisesti terveen mielen ja mielenterveyden määritelmistä — miten mielenterveyttään voi hoitaa ja mitä mielenterveys oikeastaan tarkoittaa? TYYni mieli näyttää, että TYYn jäsen ei ole eikä jää yksin mielenterveyden ongelmien kanssa.

TYYni mieli -päivän aikana julkaistaan vetoomus mielenterveyspalveluiden rahoituksen puolesta, nähdään asiantuntijahaastattelu mielenterveyspalveluista, julkaistaan toivottu kooste mielenterveyspalveluista TYYn nettisivuilla ja jaetaan kokemuksia mielenterveydestä TYYn somessa.

Kampanja kerää parhaillaan kokemuksia mielenterveydestä TYYn jäseniltä eli Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoilta ja vaihto-opiskelijoilta. Voit osallistua anonyymiin kyselyyn osoitteessa tinyurl.com/tyyni-mieli. Halutessasi voit jättää yhteystietosi haastattelua varten.

Kampanjan järjestäjinä toimivat aktiiviset TYYläiset, joita yhdistää halu mielenterveyden stigman purkamiseksi.

Seuraa TYYn somea ensi viikon keskiviikkona 21.11. ja osallistu keskusteluun!

  • Facebookissa: Turunyliopistonylioppilaskunta
  • Twitterissä ja Instagramissa: Studentuniontyy
  • Verkkosivuilla: www.tyy.fi

Lisätietoja:

Sara Koiranen
sara.a.koiranen@utu.fi
TYYni mieli -koordinaattori

Iina Ryhtä 
tyy-kulttuuri@utu.fi
TYYn hallituksen jäsen