Olet täällä

TYYn uusi edustajisto järjestäytyi: Sofia Engblom valittiin hallituksen puheenjohtajaksi ja Nelli Mäkitalo edustajiston puheenjohtajaksi

Uutinen | 27.11.2019

Kuva: Teemu Perhiö

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) uuden edustajiston järjestäytymiskokous pidettiin keskiviikkona 27.11. Kokouksessa valittiin edustajistolle puheenjohtajat, TYYn uusi hallitus ja hallituksen puheenjohtaja sekä puheenjohtajat ja jäsenet avustustoimikuntaan, taloustoimikuntaan, valintatoimikuntaan sekä Turun ylioppilaslehden johtokuntaan ja satavuotishistoriatoimikuntaan.

TYYn hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2020 valittiin Sofia Engblom.

”On mahtavaa päästä tekemään vaikuttamistyötä uuden hallituksen kanssa! Lupaan, että TYYn hallitus tulee tekemään parhaansa sen eteen, että opiskelu Turun yliopistossa olisi parasta mahdollista. Tekemistä riittää, mutta tartumme innolla haasteeseen”, Sofia sanoo.

Sofia opiskelee viidettä vuotta oikeustiedettä ja on toiminut vuoden 2019 TYYn hallituksen jäsenenä vastuualueinaan yhdenvertaisuus, ympäristö, kansainvälisyys, kehitysyhteistyö ja vapaaehtoiset. Hän edustaa Ryhmä Lexiä.

”Teemme edunvalvontatyötä laaja-alaisesti, mutta ensi vuonna esiin tulevat nousemaan erityisesti opiskelijan hyvinvointiin ja YTHS-laajennukseen liittyvät asiat. Yksi tärkeä tavoitteeni on tuoda TYYtä lähemmäs jokaista jäsentä ja tuoda ylioppilaskunnan tekemä työ entistäkin näkyvämmäksi koko yhteisölle”, Sofia kuvaa tulevaa hallitusvuotta.

TYYn hallituksen 2020 jäseniksi valittiin:

  • Kristaps Kovaļonoks, Humanistilista
  • Camilla Saarinen, Ryhmä Lex
  • Jami Salonen, TSE-lista
  • Samuli Tähtinen, TSE-lista
  • Mari van den Berg, Soihdunkantajat
  • Aliisa Wahlsten, Hybridiaani

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä jakaa vastuualueet järjestäytymis-kokouksessaan. Hallituskausi kestää yhden vuoden. Perehtymisensä uusi hallitus aloittaa joulukuussa ja toimikautensa vuoden 2020 alusta.

Nelli Mäkitalo edustajiston puheenjohtajaksi

Edustajiston järjestäytymiskokouksessa valittiin myös puheenjohtajat uudelle syksyn edustajistovaaleissa valitulle edustajistolle. Puheenjohtajaksi valittiin Nelli Mäkitalo, Vihreä lista, ja varapuheenjohtajaksi Sauli Seittenranta, TYY terveeksi. Edustajiston kaksivuotinen kausi kestää aina vuoden 2021 loppuun.