Olet täällä

TYYn kesävinkit opiskelijalle

Uutinen | 30.5.2017

Kesä saapuu tänäkin vuonna ja TYY kokoaa perinteisen kesäpakettinsa opintoihin, toimeentuloon, terveydenhuoltoon ja TYYn palveluihin liittyen. Aurikoista ja mukavaa kesää kaikille!

KESÄOPINNOT

Kesällä voi suorittaa tenttejä, tehdä muita itsenäisiä suorituksia kuten esseitä, saada ohjausta opinnäytetyön tekemiseen sekä suorittaa esimerkiksi kenttäkursseja ja pakollisia työharjoitteluja. Opinnäytetyön kesäajan ohjauksesta kannattaa sopia aina henkilökohtaisesti oman ohjaajan/ohjaajien kanssa. Tänä kesänä Yliopiston läsnäolevat perustutkinto-opiskelijat voivat osallistua maksutta yliopiston itse järjestämiin avoimen yliopiston opintoihin opiskelijakiintiöiden puitteissa.

Lue lisää kesäopintomahdollisuuksista ja sähköisten tenttien suorittamisesta

KESÄTOIMEENTULO

Opintotukea voidaan myöntää säännöllisiin tutkintoon kuuluviin opintoihin myös kesäkuukausille. Kesäopintotuki myönnetään opintosuunnitelman perusteella. Opintosuunnitelmassa opintoja tulee olla vähintään 5 op haettua opintotukikuukautta kohden.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta opiskella kesällä, etkä ole saanut kesätöitä, voit hakea Kelasta toimeentulotukea. Toimeentulotuki on tarkoitettu tilapäiseksi avuksi ja on viimesijainen etuus. Viimesijaisuus edellyttää hakijan selvitystä siitä, ettei hän voi saada toimeentuloaan esimerkiksi ansiotyöllä, yritystoiminnalla tai muista tuloista tai varoista.

Lue lisää opiskelijan kesäajan toimeentulosta

HAE YLEISTÄ ASUMISTUKEA

Opintotuen asumislisän maksaminen päättyy. Suomessa vuokralla asuvat opiskelijat voivat saada yleistä asumistukea 1.8.2017 alkaen. Kela lakkauttaa asumistukeen siirtyvien asumislisät automaattisesti.

Voit arvioida asumistuen määrän Kelan sivuilta löytyvällä asumistukilaskurilla. Elokuusta 2017 alkaen opintoraha on asumistuessa huomioitavaa tuloa. Ilmoita asumistukilaskurissa opintoraha (yleensä 250 e/kk) kohdassa Opintoraha tai aikuiskoulutustuki.

Lue lisää yleisestä asumistuesta Kelan sivuilta

YTHS JA OPISKELIJAN TERVEYDENHUOLTO KESÄLLÄ

YTHS:n toimipisteet ovat kesällä suljettuina 3.7.–30.7.2017, verkkoasiointi on suljettuna 26.6.–30.7.2017 ja matkailuneuvonta on suljettuna 19.6.–6.8.2017.

Toimipisteen ollessa suljettuna ota ensisijaisesti yhteys oman alueen terveyskeskukseen, klo 8–16. Päivystystapauksessa ota yhteyttä TYKS:n T-sairaalaan, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 8800.  Suunterveyden asioissa ota yhteyttä Turun kaupungin suun terveydenhuollon ajanvaraukseen, puh. 02 266 0644 ma–pe klo 8–15.30. Arkipyhinä ja viikonloppuisin kiireellistä hammashoitoa vaativissa tapauksissa maksullinen VSSHP:n päivystys, Savitehtaankatu 1, puh. 02 313 1564, ajanvaraus klo 9–11. Arki-iltana aika varataan klo 15.30–18.

Muistathan, että myös kesällä perustutkinto-opiskelijana voit käyttää YTHS:n kaikkien toimipisteiden palveluita. Voit käydä hoidossa myös sivutoimipisteessä, jos se sijaitsee opiskelupaikkakunnallasi. Listan varsinaisista toimipisteistä ja sivutoimipisteistä löydät YTHS:n nettisivuilta.

Voit käyttää YTHS:n palveluja saman ajan kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa. Jos olet maksanut ylioppilaskuntasi jäsenmaksun koko lukuvuodelle, YTHS:n palveluiden käyttöoikeus alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta. Syyslukukauden jäsenyys alkaa 1.8. ja päättyy 31.12. Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Jäsenmaksu tulee olla maksettuna ennen YTHS:n vastaanottoaikaa, vaikka vastaanottoaika olisi ennen ylioppilaskunnan jäsenmaksun eräpäivää. Tieto jäsenmaksun maksamisesta siirtyy YTHS:lle muutaman päivän sisällä maksun maksamisesta. Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyys joko voimassa olevalla opiskelijakortilla tai yliopiston läsnäolotodistuksella.

HUOM! Myöskään Self-palvelua ei pysty käyttämään, jos maksua ei ole maksettu.

Jos valmistut kevätlukukaudella 2017 voit käyttää YTHS:n palveluita valmistumisestasi huolimatta yhtä pitkään kuin ylioppilaskuntajäsenyytesikin on voimassa, eli heinäkuun 2017 loppuun.

Jos olet kesällä lähdössä matkalle, muista hoitaa rokotukset ja tarvitsemasi reseptit kuntoon ajoissa. Lisätietoja YTHS:n matkailuneuvonnan sivuilta www.yths.fi/matkailuneuvonta. Tutustu myös THL:n toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

LUKUVUOSI-ILMOITTAUTUMINEN

Muista tehdä lukuvuosi-ilmoittautuminen 1.6.–31.8.2017 välisenä aikana. (Huomaathan aikaisemmasta poikeavan päättymisajan).

Tiedote lukuvuoden 2017-2018 ilmoittautumisista lähetetään toukokuun lopussa sähköpostitse utu.fi-osoitteeseen kevätlukukaudeksi 2017 läsnä- tai poissaolevaksi ilmoittautuneille opiskelijoille, mikäli opiskeluoikeus on voimassa vielä syyslukukaudella 2017. Ilmoittautuminen läsnäolevaksi opiskelijaksi merkitään ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen. Maksutiedot löytyvät Nettiopsusta ilmoittautumisaikana.

Myöhästyneestä ilmottautumisesta peritään 35 euron uudelleenkirjoittautumismaksu.

Lisätietoja ilmoittautumisesta yliopiston sivuilla

TYYN KANSLIA

TYYn kanslia on auki normaalisti 15.6. saakka ja suljettu 16.6.–30.7. välisenä aikana. Turku-salia, Kappelia ja Osakuntasalia ei voi varata TYYn kanslian ollessa suljettuna ajalla. Uusien lukuvuositarrojen jako alkaa 1.8.

Katso aukioloajat ja lisätiedot

OPISKELIJAKORTIN TILAAMINEN KESÄLLÄ

Yliopisto- ja AMK-opiskelijoiden opiskelijakorttitilauksissa on kesätauko 5.6. alkaen, sillä Frank uusii palveluitaan. Jos haluat kesäksi muovisen opiskelijakortin, tilaathan sen viimeistään sunnuntaina 4.6. osoitteesta www.frank.fi/opiskelijakortti. Seuraavan kerran muovisen opiskelijakortin voi tilata vasta heinäkuussa.

Frank App palvelee koko kesän ajan virallisena opiskelijatunnisteena. Digitaalisen opiskelijakortin avulla saat käyttöösi kaikki edut. Frank Appista voit myös ostaa digitaalisen ISIC-lisenssin (3 € / 12 kk) kesän ja syksyn reissuja silmällä pitäen! Frank Appin saat osoitteesta www.frank.fi/lataa.

LAKINEUVONTA

TYYn lakineuvonta on kesätauolla ja jatkaa taas syyskuussa.

Tarkemmat tiedot lakineuvonnasta löydät TYYn verkkosivuilta

YLIOPISTON KIRJASTOJEN KESÄAJAT

Kirjaston palvelevat kesäkuussa poikkeusaukioloin. Aukioloajat vaihtelevat kirjaston mukaan, joten muistathan tarkistaa aukioloajat yliopiston verkkosivuilta.

► Katso kirjastojen kesäaukioloajat

OPISKELIJAKAUPUNKI TURKU EI NUKU KESÄLLÄKÄÄN

Turussa tapahtuu paljon myös kesällä. Turun seudun tapahtumakalenteri kokoaa yhteen kaikki kesän aktiviteetit kulttuurista urheiluun ja erikoisempiin tapahtumiin.

Löydät kesän tapahtumat osoitteesta: kalenteri.turku.fi

MUISTILISTA KESÄREISSUILLE

Oletko lähdössä kesällä lomamatkalle tai ulkomaille töihin?

Lue TYYn hallituksen sopon, sairaanhoitaja Laura-Marian muistilista kesäreissuille