Olet täällä

TYYn joulukeräys Somaliaan ja Zimbabween

Jaa +

Uutinen | 5.12.2017

Tänä vuonna TYY kohdistaa joulukeräyksensä kahdelle kehitysyhteistyökohteelleen. Lahjoittamalla TYYn kehitysyhteistyökohteille tuet hyvää asiaa ja saat itsellesi hyvän joulumielen.

Voit tehdä lahjoituksen 5.-24.12. välisenä aikana. Voit lahjoittaa haluamasi summan.

Lahjoittaminen on helppoa:

  • Valitse haluamasi kohde
  • Maksa haluamasi summa TYYn tilille: FI48 5716 9020 0256 10. Laita viestikenttään kohteen nimi (Somalia TAI Zimbabwe).
  • Voit ladata itsellesi kiitokseksi lahjoituksesta joulukortin, jonka voit toimittaa myös läheisillesi, jos haluat lahjoittaa heidän nimissään.
    Lataa kortit tästä: Zimbabwe tai Somalia

Zimbabwen Aids-orvot ry

TYY on tukenut Zimbabwen Aids-orvot ry:tä kummikohteenaan vuodesta 2008 saakka.

Zimbabwen Aids-orvot ry tukee 400 zimbabwelaisen orvon koulunkäyntiä ja yleistä hyvinvointia. Yhdistyksellä on lapsille toimintakeskus Hararen esikaupungissa Dzivarasekwassa.

Tänä jouluna lahjoitus menee Dzikwan toimintakeskuksen keittiölle, jossa valmistetaan lähes 90 000 ateriaa vuodessa. ”Meillä on tänä vuonna vajetta ruokatuessa. Nälkäinen lapsi ei jaksa keskittyä, eikä oppia”, sanoo Oili Wuolle, Zimbabwen Aids-orvot ry:n pääsihteeri.

Lue lisää yhdistyksen toiminnasta:

https://www.zim-orvot.org/

https://www.facebook.com/zimbabwenaidsorvot/

 

Suomen Somalia-verkosto

Suomen Somalia -verkoston Hiil Hooyo -terveyshankkeen tavoitteena on viedä neuvola maailmalle. Tällä hetkellä Somalian ja Afrikan sarven äiti- ja lapsikuolleisuus on maailman korkeimpia ja neuvolaseuranta lähes olematonta. Kaksivuotisen hankkeen aikana koulutetaan kätilöitä terveysklinikoilla ja tarjotaan neuvolatyön verkko-opinnot kolmelle paikalliselle yliopistolle. Lisäksi tehdään yhteistyötä kyläyhteisöissä ja levitetään tietoisuutta raskauden seurannan tärkeydestä.

Hanke saa ulkoministeriön kehitysyhteistyötukea, mutta sen edellytyksenä on 15 prosentin omarahoitusosuuden kerääminen. Voi siis ajatella, että jokaista lahjoitettua 15 euroa kohden saadaan 85 euroa muuta rahoitusta.

Pienelläkin lahjoituksella on iso merkitys!

"Somaliassa lapsen saaminen on edelleen nuorten naisten yleisin kuolinsyy. Vain 6 % odottavista äideistä käy suositusten mukaisesti äitiysneuvolassa ja 2/3 synnyttää ilman koulutettua kätilöä. Lisäämällä tietoisuutta ja kouluttamalla kätilöitä voidaan parantaa neuvolaseurantaa ja naisten seksuaalioikeuksia. Siksi neuvolan vieminen maailmalle on Suomi100-vuoden paras tasa-arvoteko", sanoo Suomen Somalia-verkoston Hankekoordinaattori Sanni Isometsä.

Lue lisää yhdistyksen toiminnasta:

https://www.somaliaverkosto.fi/

https://www.facebook.com/somaliaverkosto/

Poliisihallitus on 19.6.2017 myöntänyt Turun yliopiston ylioppilaskunnalle rahankeräysluvan (RA/2017/644) yllä mainittuihin hankkeisiin. Keräyslupa on voimassa 19.6.2017–21.05.2019 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.