Olet täällä

TYYn edustajiston puheenjohtaja 2018–2019 Tuomas Dahlström: Olemme tehneet aidosti yhteistä ylioppilaskuntaa

Uutinen | 27.11.2019

TYYn edustajiston puheenjohtaja 2018–2019 Tuomas Dahlström valmistautuu avaamaan viiimeisen edustajiston kokouksensa. Tänään illalla, keskiviikkona 27.11.2019 on aika valita TYYn uudelle edustajistolle uusi puheenjohtaja.

Ennen edustajiston puheenjohtajuutta Tuomas on jo ehtinyt olla mukana monessa TYYn toimessa muun muassa hallituksen jäsenenä 2016 ja edustajistovaalikoordinaattorina 2017. Parasta Tuomaksen mielestä on ollut työskennellä mukavien ihmisten kanssa ja tavata uusia ihmisiä poikkitieteellisesti.

”Turun yliopiston ylioppilaskunnassa on tunnollisia opiskelijavaikuttajia ja työntekijöitä, jotka tekevät periksiantamattomasti töitä sen eteen, että huominen olisi parempi jokaiselle opiskelijalle”, Tuomas summaa.

Edustajiston puheenjohtajana Tuomas on pyrkinyt toimimaan edustajistoryhmiä yhdistävänä toimijana. Hän kokee keskustelukulttuurin parantuneen. Edustajisto on tehnyt päätöksiä yhdessä ja ollut monesti jopa yksimielinen.

”Edustajistoryhmät ovat etsineet nyt kunnioitettavalla tavalla asioita, jotka yhdistävät heitä eivätkä niitä asioita, jotka erottavat heitä. Edustajisto, jossa aloitin kuutisen vuotta sitten, oli kahtiajakautunut ja jännittynyt. Nyt koen, että edustajistossa on ollut vapautunut ja hyvällä tavalla sopivan rento meininki. Olemme tehneet aidosti yhteistä ylioppilaskuntaa”, Tuomas sanoo.

Yhteinen ja vahva ylioppilaskunta on kaikkien meidän etu

Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä toimielin. Tuomaksen mukaan se on läpileikkaus ylioppilaskunnan jäsenistä ja moniääninen keskustelufoorumi, jossa voidaan yhdessä pohtia, miten opiskelijoita voisi tukea ja miten tehdä vaikuttavaa opiskelijapolitiikkaa mahdollisimman monen opiskelijan parhaaksi.

”Ylioppilaskunnan puheenjohtajana toimiessani olen oppinut, että toimijamme haluavat ylioppilaskunnalta enemmän samanlaisia kuin erilaisia asioita. Tietenkin on ryhmäkohtaisia eroja, mutta hyvällä vuoropuhelulla ja kommunikoinnilla voidaan tehdä kompromisseja. Yhteinen ja vahva ylioppilaskunta on kaikkien meidän etu”, Tuomas muistuttaa.

Edustajiston uudelle puheenjohtajalle Tuomas haluaa jättää seuraavan ohjeen: ”Kuuntele muita ja sydäntäsi. Ole läsnä, kun sinua kaivataan ja anna tilaa, kun se on tarpeen. Tee parhaasi ja katso mihin se riittää.”