Olet täällä

TYYn 0,7 % syyslahjoitukset maksettu

Jaa +

Uutinen | 8.11.2016

Teksti: Emma Mäkinen, TYYn Kehitysyhteistyösiipi

TYYn 0,7 % kehitysyhteistyölahjoitukset on maksettu kokonaisuudessaan vuoden 2016 tukikohteille. Tämän vuoden tukikohteet ovat kehitysyhteistyösiiven hakemusten perusteella valitsemat Shiffa ry ja Aurora Borealis ry. Painopisteinä kohteiden valinnassa olivat tänä vuonna koulutus, sukupuolten välinen tasa-arvo ja ulkoministeriön tuen leikkauksista kärsineet hankkeet. Kahden kohteen kesken tasan jaettava lahjoitussumma, eli 0,7 % TYYn toimintatalouden budjetista, on tänä vuonna 5224 euroa.

Aurora Borealis ry:stä kerrotaan, että TYYn lahjoituksella on pystytty tukemaan yhteensä viiden asuinrakennuksen ja koulun jälleenrakennusta tukikohteessa Nepalin Bholungin kylässä. Rakennusten perustuksia on alettu valamaan ja teitä on ryhdytty parantamaan rakennustarvikkeiden kuljetusta varten yhdessä Hands for Help Nepalin kanssa. TYYn tuella on lisäksi tuettu peruskoulun jälkeen collegessa tai ammatillisessa koulutuksessa jatkavia vähävaraisia opiskelijoita Loo Niva Child Concern Groupin SLC-ohjelman kautta. TYYn tuen kautta on voitu auttaa kolmea opiskelijaa koulumaksujen ulkopuolisissa kuluissa, kuten koulukirjoissa ja -puvuissa.

Shiffa ry:n tukikohteessa TYYn lahjoituksen ensimmäisellä erällä saatiin korjattua Mogadishun naisten radioaseman päälähetin sekä maksettiin rästiin jäänyt sähkölasku. Lähettimeen Keski-Euroopasta tilatut varaosat toimitettiin hankematkalla perille ja paikallinen asentaja lopulta asensi osat paikalleen. Lahjoituksen toisella erällä maksetaan lisää vuokra- ja sähkölaskuja jatkaen radion lähetystoimintaa.

Lue uutinen kevään maksatuksista

Lue lisää kohteista:

Shiffa ry

Aurora Borealis ry