Olet täällä

TYYn 0,7 % kohteet 2019 haussa

Jaa +

Uutinen | 4.3.2019

Turun yliopiston ylioppilaskunta on sitoutunut lahjoittamaan vuotuisesta budjetistaan 0,7 % kehitysyhteistyöhön. Summa jaetaan kahden järjestön/hankkeen kesken ja tänä vuonna lahjoitettava summa on noin 2700 euroa järjestöä kohden. TYY etsii nyt lahjoituskohteita vuodelle 2019.

Tänä vuonna painopisteinä ovat koulutus, tasa-arvo sekä kestävä kehitys, jotka ovat yhteneväiset Suomen kehitysyhteistyölinjausten, SYL:n kehitysyhteistyön painopisteiden sekä Agenda2030 kanssa. Valittujen hankkeiden tulee huomioida alueellinen tasapaino ja keskittyä vähiten kehittyneisiin maihin. Hankkeiden valinnassa otetaan huomioon yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat ryhmät (kuten vähemmistöt, naiset, lapset, vammaiset jne.).

TYYn 0,7 % -varoja ei käytetä humanitaariseen apuun, sillä kriisinhallinnan ei katsota olevan ennaltaehkäisevää ja pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, johon TYYn 0,7 % -varat halutaan ohjata.

Kuinka hakea?

Täytä sähköinen hakemus

17.3.2019 klo 23.59 mennessä. TYYn hallitus päättää TYYn kehitysyhteistyösiiven esityksestä valituista kohteista ja ilmoittaa kaikille hakijoille valinnastaan huhtikuun aikana. Valituille kohteille maksetaan summa kahdessa erässä, ja ensimmäinen maksu suoritetaan huhti-toukokuussa. Järjestön tulee toimittaa lyhyt raportti toiminnasta elokuun loppuun mennessä. Toinen erä maksetaan syyskuussa.

Ystävällisin terveisin,

Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyösiipi

Satu Nurmi, TYYn kansainvälisten asioiden asiantuntija tyy-kvsihteeri@utu.fi

Sofia Engblom, TYYn hallituksen kehitysyhteistyövastaava

Aleksi Alila, TYYn kehitysyhteistyösiiven 0,7 % -vastaava

 

Lisätietoja:

TYYn kehitysyhteistyö

Agenda 2030 -tavoitteet

Air Jordan Spizike 3.5