Olet täällä

TYYn 0,7 % kehitysyhteistyökohteet valittu vuodelle 2016

Uutinen | 2.5.2016

TYYn kehitysyhteistyösiipi on valinnut vuoden 2016 lahjoituskohteet, joille osoitetaan 0,7 % TYYn vuosibudjetista. Tänä vuonna painopisteinä olivat koulutus ja sukupuolten tasa-arvo, sekä ulkoministeriön leikkauksista kärsineet hankkeet. Lahjoitusta anoi seitsemän järjestöä ja valituksi tulivat Shiffa ry sekä Aurora Borealis ry.

Shiffa ry tukee Mogadishussa toimivaa naisten radioasemaa joka jäi vuodeksi 2016 täysin ilman ulkoministeriön tukea. TYY:n lahjoituksen turvin korjataan muun muassa rikkoutunut päälähetin ja maksetaan erääntyneitä laskuja. Aurora Borealis on vuonna 2015 perustettu järjestö joka tukee kahta koulua Nepalissa. Toinen koulu tuhoutui maanjäristyksessä ja toinen tukee peruskoulun jälkeistä opiskelua. TYY:n lahjoituksella toista koulua jälleen rakennetaan ja toisessa kohteessa tuetaan kolmesta neljään opiskelijaa aloittamaan jatko-opinnot. Toivomme lahjoitusten luovan uskoa kehitysyhteistyön tekoon leikkauksista huolimatta.

Lahjoituksen kokonaissumma on tänä vuonna 5224 ja se jaetaan tasan molempien järjestön kesken ja maksetaan kahdessa osassa. Kohteisiin voi tutustua alla olevien nettisivujen välityksellä.

Aurora Borealis ry

Shiffa ry

Lue lisää TYYn 0,7 %-linjauksesta

 

Lisätietoja:

Riina Pursiainen, Turun yliopiston ylioppilaskunnan kehitysyhteistyösiipi (rsmpur@utu.fi)

Heidi Saarinen, kehitysyhteistyösiiven pj (heidi.e.saarinen@utu.fi)

Katariina Kulha, TYY:n hallituksen kehitysyhteistyövastaava (tyy-kehy@utu.fi)                 

Satu Nurmi, TYY:n kansainvälisten asioiden asiantuntija (tyy-kvsihteeri@utu.fi)